Musorujsag
Élő Eredmények

Hármasra szűkült a lista – szavazzon az Év góljára!

m4sport.hu
A szurkolók szavazatai alapján három találat maradt versenyben az Év gólja-címre. Döntsenek Önök, hogy melyik gólt díjazzák a január 11-i M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

Az m4sport.hu-n december 29. óta lehetett szavazni az MLSZ szakmai bizottsága által összeállított tíz legszebb találatra. Az első, január 4-ig tartó szakasz után már csak Csoszánszki Dávid, Szoboszlai Dominik és Joseph Paintsil gólja maradt versenyben, így ők hárman kapnak meghívót az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálára (január 11., Nemzeti Színház), és az élő televíziós adásban derül ki a győztes személye.

A díjról immár második éve a szurkolók dönthetnek. A tízes listát – amely a szurkolók szavazatai alapján hármasra szűkült – az MLSZ szakmai bizottsága állította össze. A kritériumok alapján a 2017-es naptári évben magyar játékos által bárhol a világban vagy Magyarországon bármilyen nemzetiségű játékos által szerzett gól vehetett részt a versenyben. Az idei listára egy-egy strandlabdarúgó, futsaljátékos, női futballista és korosztályos játékos által szerzett találat is felkerült.

Az Év magyar gólja kitüntetést a FIFA Puskás-díjának mintájára a FourFourTwo magazin magyar kiadása alapította hat évvel ezelőtt. A győztest a magazin által felkért, egykori gólkirályokból és neves gólszerzőkből álló, Nyilasi Tibor által vezetett tíztagú zsűri választotta ki. 2011-ben Gera Zoltán, 2012-ben Huszti Szabolcs, 2013-ban Fröhlich Roland, 2014-ben Dzsudzsák Balázs nyert. A 2015-ös évtől a díj még nagyobb rangra emelkedett, hiszen az MLSZ és az MSÚSZ jóvoltából bekerült az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála programjába. A 2015-ös díjat még ugyancsak a zsűri döntése nyomán érdemelte ki Priskin Tamás, tavaly azonban már a szurkolók szavazatai alapján – már az m4sport.hu-n lehetett szavazni, miként most is – nyerte meg a kitüntetést Gera Zoltán a franciaországi Európa-bajnokságon Portugália ellen szerzett találatával.

Az alábbi három gól maradt versenyben, január 11-i gáláig várjuk szavazataikat.

A jelöltek:

Csoszánszki Dávid (Gyöngyös) gólja a Siófok ellen, strandlabdarúgás, bajnoki döntő

Joseph Paintsil (Ferencváros) gólja a Videoton ellen, NB I.

Szoboszlai Dominik (Magyarország) gólja Norvégia ellen, U17-es Eb-selejtező, elitkör

Az M4 Sport – Év Sportolója Gála január 11-én 19.30-kor kezdődik a Nemzeti Színházban, az M4 Sport és az m4sport.hu pedig a teljes gálát élőben közvetíti.

További tartalmak