UEFA EURO 2020 - Hírek

Jadon Sancho lekörözi Messit és Hazard-t is

| Forrás: m4sport.hu
A Borussia Dortmundban futballozó Jadon Sancho 19 évesen már klubja és válogatottja egyik húzóembere és ha töretlen marad a fejlődése, valószínűleg a legjobbakkal fogják egy lapon emlegetni.
 

A 19 éves angol válogatott a 2018/2019-es szezonban két olyan labdarúgót körözött le, mint Lionel Messi és Eden Hazard. Sancho 17 gólpasszal segítette társait, a Bundesligában 14, a nemzeti tizenegyben további három assziszt fűződik a nevéhez. Összehasonlításképpen Hazard 15 – amely megegyezik a Bornemouth játékosáéval, Ryan Fraserével –, Messi pedig 13 gólpasszt jegyzett az elmúlt idényben.

„Általában képes meghozni a helyes döntést” – mondta Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya, aki magabiztosnak és nyugodtnak nevezte fiatal labadarúgóját, írta a Bundesliga hivatalos oldala.

Az U17-es angol válogatottal világbajnoki címig menetelő Sancho a „háromoroszlánosok” felnőtt csapatában is megállja a helyét olyan kiforrott támadók között, mint Harry Kane, Raheem Sterling és Marcus Rashford. Egy évvel ezelőtt debütált a nemzeti együttesben, azóta nyolc alkalommal számított rá Southgate, Sancho pedig két góllal és két gólpasszal hálálta meg a bizalmat. Az Európa-bajnoki selejtező legutóbbi fordulójában Koszovó ellen két perc alatt duplázott és egy assziszttal is hozzájárult az 5–3-as sikerhez.

A FIFA videojáték legújabb szériájában Sancho 77-es pontszámot kapott a passzolási képességére, azonban, ha továbbra is így teljesít, ez a szám valószínűleg 90-re fog emelkedni a következő években. Természetesen az alábecsült értéket a játékos sem hagyhatta szó nélkül.

Peter Stöger, a Dortmund korábbi vezetőedzője, miután Sancho 18. születésnapja előtt 27 nappal megszerezte első Bundesliga-gólját és kiosztott két gólpasszt, a következőket mondta: „Ha továbbra is így dolgozik, itt sikeres lesz.” A szakember jóslata egyelőre úgy tűnik, valóra válik, valóra vált.

Amióta Sancho 2017 nyarán a Manchester Citytől a német együtteshez költözött, az „ígéretes fiatal” jelzőt egyértelműen levetkőzte és már „első osztályú tehetségként” gondol rá mindenki.

Az elmúlt idényében 12 gólt és 14 gólpasszt jegyzett bajnokikon, hasonló eredményt Messi a harmadik, Hazard a negyedik szezonjában tudott felmutatni, ráadásul már mindketten 20 évesek voltak, szemben Sanchóval, aki márciusban tölti csak be a második X-et.

Az első 49 bajnoki mérkőzésen:

Sancho     15 gól     21 gólpassz 

Messi       19 gól      3 gólpassz

Az argentin zsenivel Barcelonában korábban együtt futballozó Paco Alcácer, aki jelenleg a 19 éves tinédzser csapattársa Dortmundban, egyszerűen annyit mondott: „Sancho világsztár lesz.”

További Hírek