Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Celtic otthonában nyert a Ferencváros és továbbjutott a BL-selejtező harmadik körébe

M4 Sport
Hatalmas taktikai csatában nyert a Fradi a skót bajnok ellen, és készülhet a BL-selejtező harmadik körére. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, Sigér egy gyönyörű lövéssel szerzett vezetést, amit a második félidő elején egy megpattanó lövéssel kiegyenlítettek a hazaiak, de Tokmac egy kontra végén betalált, így megnyerte a találkozót a magyar bajnok, amely így a BL-selejtező harmadik körébe jutott.

A Ferencváros óriási bravúrt végre hajtva 2-1-re nyert szerdán a skót Celtic Glasgow otthonában, ezzel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába. A Ferencváros így a BL-selejtező harmadik fordulójában is érdekelt lesz – a főtáblára jutáshoz négy kört kell menni -, a sorsolást hétfőn tartják. A koronavírus-járvány miatt a találkozót zárt kapuk mögött játszottak és a párharc egyetlen mérkőzésen dőlt el.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló:
Celtic Glasgow (skót)-Ferencváros 1-2 (0-1)
Celtic Park, zárt kapus, v.: Allard Lindhout (holland)
gólszerzők: Christie (53.), illetve Sigér (7.), Nguen (75.)
sárga lap: Elhamed (27.), Brown (62.), illetve Haratyin (40.), Sigér (62.), Blazic (66.)
Celtic Glasgow:
Barkasz – Elhamed (Frimpong, 78.), Julien, Ajer, Taylor – Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti, 78.), Christie, Elyounoussi – Ntcham
Ferencváros:
Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Sigér, Haratyin, Somália – Isael (Boli, 71.), Nguen (Skvarka, 80.), Uzuni (Laidouni, 86.)

I. félidő:
7. perc: egy szöglet utáni lepattanót Sigér gyűjtött be, megtolta a labdát és 20 méterről óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába (0-1).
II. félidő:
53. perc: a Ferencváros tizenhatosánál adogatott a Celtic, Christie 18 méterről, középről lőtt, labdája Kovacevic fején megpattant, így Dibusz nem tudott hárítani (1-1).
75. perc: egy előrevágott labda tökéletesnek bizonyult a lendületből érkező Nguennek, aki lefutotta védőjét, majd az ötös sarkáról, éles szögből a bal sarokba gurított (1-2).

Nagy lendülettel kezdett a Celtic, a Ferencváros az első perctől kontrákra rendezkedett be és a kapusok közül is Dibusz Dénesnek kellett először játékba avatkoznia, azonban az első gólt a magyar bajnokcsapat szerezte. Egy gyors ellentámadásból kiharcolt szöglet után Sigér Dávid egy rá jellemző, pontos távoli bombával szerzett vezetést. Szerhij Rebrov taktikája jó 40 percig tökéletesen működött, a skótok addig szinte helyzetig sem jutottak, a ferencvárosi játékosok rendkívül fegyelmezetten, egymást tökéletesen segítve futballoztak.

A félidő utolsó öt percére sebességi fokozatot váltott a Celtic, és folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, Dibusz azonban magabiztos volt.

A fordulást követően egy megpattanó lövéssel gyorsan egyenlített a skót együttes, néhány perccel később pedig csak a felső léc választotta el a vezetéstől. A szakadó esőben a hazai zöld-fehérek teljesen beszorították magyar riválisukat, azonban a félidő közepén szinte a semmiből, a Djurgarden ellen duplázó Tokmac Nguen révén újra előnybe került a Ferencváros.

A hajrában ugyan nyomott a Celtic, de játékából ekkor már hiányzott az átütő erő, így a Ferencváros kiharcolta a továbbjutást.

Neil Lennon, a Celtic vezetőedzője azt mondta, természetesen rendkívül csalódott, hiszen végig uralták a mérkőzést, két „hülye” gólt kaptak, és egyéni hibák vezettek a vereséghez. Hozzátette, ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, csapata az eddigi legerősebb ellenfelével találkozott az európai kupaporondon, még a CSZKA Moszkvánál is nehezebb feladata volt az együttesnek. Hozzátette, számított rá, hogy ilyen lesz a Fradi játéka, ugyanakkor a gyors vezető gól sokat segített. Megjegyezte, próbáltak a gyors kontrákra építeni, a villámgyors Tokmac Nguen pedig kihasználta erősségét.

További tartalmak