×

Rekordnézettség – ennyien látták élőben Szoboszlaiék Eb-kijutását az M4 Sporton

Idén szinte minden eddigi számot felülmúlt a Magyarország–Izland Eb-pótselejtező mérkőzés, ami így 2020 legnézettebb válogatott összecsapása lett a csatornán. Több mint 770 ezer néző követte a magyar csapat sorsdöntő mérkőzését az M4 Sporton.

EURO 2020, magyar labdarúgó-válogatott (Fotó: MLSZ)
Csütörtök este egy végletekig kiélezett találkozón Magyarország kvalifikálta magát a jövő évi, részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra. Az Izland elleni összecsapás idejében  773 757 néző (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel) szurkolt az M4 Sport képernyője előtt.

A tévénézők 18%-a választotta ezt a találkozót, amellyel a közszolgálati sportcsatorna a mérkőzés ideje alatt nemcsak a tematikus csatornákat, hanem minden hazai országos tévéadót megelőzött. A találkozó súlyát és népszerűségét az is mutatja, hogy 1 358 614-an kapcsolódtak a közvetítésbe legalább egy percre. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, 84 777-en követték élőben online.

Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója a mérkőzés után egy fontos bejelentést is tett a nézők számára.

„Az M4 Sport számára is ez volt az év válogatott mérkőzése és ezt a nézettségi számok is jól tükrözik. Elmondhatatlan boldogság, hogy hazai környezetben léphet pályára a válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon. Történelmi feladat elé állít minket az a torna. Az lesz a dolgunk, hogy a magyar labdarúgó-válogatott minden mozzanatát bemutatassuk a részben hazai rendezésű kontinensviadalról. Nem titok, hogy egész évben olyan szemmel is forgattunk, hogyha kijut az együttes az Eb-re, akkor abból egy dokumentumfilm is készülhessen. A válogatott kijutott, az erről szóló film pedig az ünnepi időszakban mutatjuk be az M4 Sport csatornán!”  

Érdemes lesz vasárnap és jövő hét szerdán is a közszolgálati sportcsatornára kapcsolni, ugyanis a Nemzetek Ligája folytatásaként az immár Eb-résztvevő magyar válogatott először a pótselejtezőt elbukó Szerbiát fogadja, szerdán pedig a török válogatott lép pályára a Puskás Arénában.

NEMZETEK LIGÁJA-CSOPORTMECCSEK AZ M4 SPORTON ÉS AZ M4SPORT.HU-N:

November 15. vasárnap
20.45: MAGYARORSZÁG–SZERBIA

November 18. szerda
20.45: MAGYARORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG           

Forrás: Nielsen közönségmérés (Live+AS Live+ vendégnézés)