Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Péter: Örülnék, ha lenne magyar sztárja az Eb-nek

Varga Péter: Örülnék, ha lenne magyar sztárja az Eb-nek

M4 Sport
Szerdán Németország ellen kezdi meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon. A találkozót és a további csoportmérkőzéseket is az M4 Sporton és az m4sport.hu-n követhetik a szurkolók. A szlovák és román közszolgálati csatornákkal, valamint az EBU-val kötött megállapodásnak köszönhetően Erdélyben és a Felvidéken is elérhetővé váltak ezen közvetítések. A közszolgálati sportcsatorna kommentátori csapatát erősíti Varga Péter is, aki a nyitómérkőzés mellett a Románia elleni csoportrangadót is közvetíti a tornáról. A kommentátor a jövő lehetséges sztárjairól és válogatottunk várható szerepléséről is beszélt az m4sport.hu-nak.

A nyári felnőtt kontinens tornához hasonlóan a szerdán kezdődő U21-es Eb-n is nagyon nehéz csoportba került a magyar labdarúgó-válogatott. A Németország elleni nyitómérkőzést követően a román és a holland csapattal mérkőzik meg Gera Zoltán együttese. Mit várhatunk ezeken a mérkőzéseken a magyar válogatottól?  

Elsősorban, hogy legyen tizenegy hadra fogható játékosunk. Egy olyan csapat álljon össze, amelyikkel becsülettel helyt tudunk állni ezeken a mérkőzéseken. A koronavírus miatt több meghatározó játékosára sem számíthat a válogatott. Igaz, a múltban volt már rá példa, hogy a hasonló helyzetek jól sültek el: elég csak a Bajnokok Ligája mostani szezonjából a Real Madrid-Sahtar Donyeck meccsre gondolni, amikor a vendégeknél 10 hiányzó is volt a covid miatt, de mégis nyertek Madridban… Tehát az esélytelenek nyugalmával, teher nélkül lehet fellépni a németek és a hollandok elleni mérkőzéseken. Ez a két nemzet évtizedek óta ontja magából a jobbnál jobb játékosokat, 30-40 éve lefektetett alapok mentén – azokat folyamatosan fejlesztve – nevelik a tehetségeket. Általában nem is fekszik nekünk a két nemzet stílusa, de utánpótlástornáról beszélünk, így a papírforma bármelyik találkozón borulhat. Fontos lesz a stabil védekezés és a hatékony támadásvezetés, a kevés adódó lehetőséget ki kell használni. A románok ellen pedig játszhatunk egy igazi rangadót, egy nagyon szoros mérkőzést. Nagyon sajnálom, hogy nézők nélkül rendezik meg a csoportkört, erre a találkozóra ez hatványozottan igaz. Tiszta szívből szurkolok a magyar együttesnek és a sikeres szereplésnek. Címeres mezben nem csak pályára lépni kiváltság, de válogatott eseményeket közvetíteni is az. Mindig nagyon nagy büszkeséggel tölt el, függetlenül attól, hogy utánpótlás vagy felnőtt eseményről van szó. Amikor a magyar Himnusz felcsendül, az mindig nagyon különleges érzés.

A csoportkörből a Németország és a Románia elleni mérkőzéseket fogja közvetíteni. A két találkozó közül melyiket várja jobban?

A németek elleni találkozó lesz Gera Zoltán első tétmérkőzése a magyar válogatott szövetségi edzőjeként. Annyit elárulhatok, hogy futballistaként nagyon szerettem a játékát, cseleit, góljait. Anno gimnazista koromban miatta viseltem a 30-as mezszámot az osztálybajnokságokon. Nagyon drukkolok neki, hogy az U21-es válogatott élén is sikeres legyen! Mindkettő találkozót várom. Részben a járvány és a nagyon sűrű nemzetközi program miatt, de egyik válogatott sem tudott felkészülési mérkőzéseket játszani a torna előtt. Így nem biztos, hogy a német csapat már a nyitótalálkozón 100%-ot tud nyújtani. Elsősorban nem az érdekel, hogy az ellenfélnél a jövő sztárjait láthatom, hanem a magyar csapat teljesítményére vagyok igazán kíváncsi. Játsszunk becsülettel, emelt fővel jöjjünk le a pályáról. Ha Németországot megvernénk, akkor tény, hogy még jobban várnám a románok elleni találkozót.

A korábbi tornákon olyan már visszavonult vagy még aktív sztárok tűntek fel, mint Zinédine Zidane, Luís Figo, Raúl, Frank Lampard, vagy Andrea Pirlo. Kik lehetnek a mostani torna nemzetközi sztárjai?

A német válogatottban van két támadó, akik ellen nagyon nehéz lesz játszani. Az egyik a Salzburg játékosa, Berisha, akinek a piaci értéke 10-12 millió euró. Négy gólt lőtt az idei BL-csoportkörben, ebből kettőt a címvédő Bayern Münchennek. A másik a mindössze 16 esztendős, de Dortmundban folyamatosan lehetőséget kapó Moukoko. Nagyon sajnálom, hogy Schön Szabolcs és Szoboszlai Dominik nem vehet részt a tornán, mert őket is említhetném. A nagy kérdés számomra, hogy lesz-e olyan, aki ismeretlenül robban be a tornán, mint a jövő csillaga. Korábban Nagy Ádámot sem igazán ismerték, majd később alapembere lett az A-válogatottnak. Örülnék, ha lenne magyar sztárja az Eb-nek. Ha így lesz, akkor az azt is jelenti, hogy nem teljesítettünk rosszul a tornán.

A magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportmérkőzései március 24. és 31. között élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

U21-es labdarúgó Európa-bajnokság magyar mérkőzései:
Március 24., szerda

21:00: Magyarország–Németország (Élőben: M4 Sport, m4sport.hu)

Március 27., szombat
18:00: Magyarország–Románia (Élőben: M4 Sport, m4sport.hu)

Március 30., kedd
18:00: Hollandia–Magyarország (Élőben: M4 Sport, m4sport.hu)

További tartalmak