Musorujsag
Élő Eredmények

Januártól decemberig – hónapról hónapra, hogy mivel várjuk 2023-ban az M4 Sporton

Januártól decemberig – hónapról hónapra, hogy mivel várjuk 2023-ban az M4 Sporton

M4 Sport
Az M4 Sport csatornáin 2023-ban is töméntelen mennyiségben mutatjuk a hazai és a világ sportéletének legjelentősebb sorozatait és versenyeit: a férfi kézilabda-világbajnoksággal induló és a nőivel végződő esztendőben a magyar labdarúgó-válogatottat például végigkísérjük az Európa-bajnoki selejtezőkön, ahogy a Forma–1 újabb szezonját is, míg a nyár csúcspontjaként megmutatjuk a Budapesten megrendezendő atlétika világbajnokság minden rezdülését.

Január

Az új év első jelentős közvetítésében még 2022 lesz főszerepben, hiszen január 9-én Az Év Sportolója Gálán a tavalyi év legjobbjait díjazzák. A svéd-lengyel közös rendezés férfi kézilabda-világbajnokságon viszont már a párizsi olimpia is célkeresztbe kerül – a magyar válogatott az Izlanddal, Portugáliával és Dél-Koreával teljes csoportban kezdi meg a 11. és 29. közt zajló tornát. A korcsolyaszezont az Európa-bajnokságokkal vezetjük be: a hamari gyorskorcsolya- és az espooi műkorcsolya-viadal között magyar szempontból a rövidpályások Liu-fivérek nélküli időszakának első versenye kerül reflektorfénybe. A hazai labdarúgás nagyvadjai a hónap utolsó hetében bújnak elő a barlangból: 24-én, kedden Zalaegerszegen a Ferencváros még őszről halasztott bajnokin játssza le az év első magyar futball-tétmeccsét, a hétvégén aztán teljes fordulót bonyolítanak az OTP Bank Ligában.

Február

Beindul a nagyüzem a futballpályákon, itthon az első- és másodosztály küzdelmei mellett a hó elején megkezdi az osztódását a MOL Magyar Kupa 16 csapatos mezőnye. A kellős közepén pedig Európában is berúgjuk az ajtót: a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője többek között a 2020-as és a legutóbbi döntő párosításaival, a PSG – Bayern Münchennel és a Liverpool – Real Madriddal folytatódik. Az Európa-liga és a Konferencia-liga pedig a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharcokkal, előbbiben Barcelona – Manchester United slágermeccsel.

Március

A tavaszt a Forma–1 szezonrajtjával indítjuk, az első pontokat Bahreinben osztják. Ezzel egy időben az isztambuli fedett pályás atlétikai Eb-t is képernyő(i)nkre tűzzük. A futballdömping zakatolását az Eb-selejtezők teszik teljessé, a magyar csapat az Észtország elleni felkészülési-mérkőzésre négyet aludva, 27-én fogadja Bulgáriát. A korcsolyasportágak vébéhónapját üljük, gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, műkorcsolya sorrendben. És vívással is kecsegtetünk, a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni és csapat világkupaversennyel.

Április

Labdarúgásban továbbra is felsorakoztatjuk a klubsorozatok teljes palettáját: OTP Bank Liga, Merkantil Bank Liga, MOL Magyar Kupa, BL és El is műsoron. Az F1-ben három futamot hoz a hónap, melynek idusán a női kosárlabda Euroliga négyes döntő izgalmait hozzuk el. A kosáresőt az Antalyában sorra kerülő torna- és a zágrábi birkózó-Eb-vel vesszük körül.

Május

Végére járunk minden fontos kérdésnek a magyar futballéletben: kupagyőztes avatunk, és bajnokot, feljutókat köszöntünk és kiesőket búcsúztatunk. Újabb három F1-es nagydíjat izgulhatunk végig, evezős és ritmikus sportgimnasztika Európa-bajnokokat is üdvözölhetünk. Folyó hó 10-től a Tour de Hongrie versenyzői tekerik körbe hazánk tájait. És nekirugaszkodunk az idei korosztályos futballtornák felhozatalának: az U17-es női és férfi Eb-t is végigkísérjük, utóbbinak ráadásul hazánk ad otthont, ahogy a nyárba hajló indonéziai U20-as vb-t is. A májust az El új győztese teszi teljessé.

Június

A Kl és a BL trófeáját már június látjuk új kezekben, utóbbi döntője után Montenegróban, majd itthon Litvánia ellen játssza soron következő Eb-selejtezőit Marco Rossi válogatottja, amelyek között a Nemzetek Ligája döntőjét is megtekinthetjük. Ahogy az U21-es Eb-t is. A férfi vízilabda BL nyolcas döntője szintén az M4 Sport kameráinak kereszttüzében zajlik majd. Akárcsak 15-től a női kosár-Eb és a debreceni rendezésű U19-es férfi kosárvébé.

Július 

A leghúzósabb Forma–1-es időszak mind a négy versenyét közvetítjük, mi több 21-én a Hungaroringre is befut a száguldó cirkusz. A honi labdarúgópályákon az európai porondra kijutók selejtezőivel indítjuk újra a labdát, sőt július végén az első osztály 23/24-es kiírása is útjára indul. Az U19-es labdarúgó-Eb-t férfi és női vonalon is láthatják, és a női labdarúgó-világbajnokság is júliusban veszi kezdetét. Az 55. Kékszalag vitorlásversenyre is sort kerítenek, ahogy mi a közvetítésére. A vizes vb-t Fukuokából, a vívó vb-t Milánóból hozzuk közelebb.

Augusztus 

Nemcsak a női labdarúgásban, hanem kajak-kenuban és a ritmikus sportgimnasztikában is világbajnoki aranyakat osztanak a szemünk előtt, míg női röplabdában Európa-bajnoki érmeket. A nyár záróhétvégéjén ismét lesz F1. De a királynő, a sportok királynője augusztusban mindent üt: a budapesti atlétikai világbajnokságot 19. és 25. között szurkolhatják végig.

Szeptember 

Az ősz ismét a futball körül forog. A magyar sorozatokon túl a válogatottra az Eb-selejtezőn 7-én a Szerbia elleni idegenbeli találkozó következik, majd a BL. az El és a Kl csoportköre is kezdetét veszi. Az F1-gyel is újra padlógázzal száguldunk tova. Szlalom kajak-kenuban, evezésen, valamint birkózásban világbajnoksággal jövünk.

Október

A tornavébére való kikacsintásunkon túl a labdarúgó és a Forma–1-es világ ezúttal is kitölti időnk jelentős részét. A magyar futball szempontjából a Szerbiát 14-én fogadó, majd Litvániába utazó válogatott nemzetközi meccsei már most fixek. Az U17-es focivébével zárul az utánpótlás világesemények felhozatala.

November

Az F1-idény három versenyhétvégével, a hazai fociősz több tucatnyi mérkőzéssel robog tovább, akárcsak a nemzetközi kupák. A hó közepén (Bulgária és Montenegró ellen) lejátssza két utolsó Eb-selejtezőjét a magyar labdarúgó-válogatott, november utolsó napján pedig elkezdődik a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-vb.

December

Az év utolsó hónapja a női kézivébé jegyében telik, de a magyar foci szerelmeseinek sem kell kétségbe esnie, hiszen karácsony előtt egy héttel még pályán lesznek az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga csapatai.

2023 SPORTNAPTÁR >>>

További tartalmak