Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hétfőn eldől, kik voltak 2022 legjobb sportolói

Hétfőn eldől, kik voltak 2022 legjobb sportolói

MTI
Új helyszínen, a budapesti Operaházban rendezik meg az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2022 díjátadót január 9-én, hétfőn; a nagyszabású színpadi produkciókat felvonultató eseményt 19.30-tól az M4 Sporton és az m4sport.hu-n élőben lehet majd figyelemmel követni.

A közmédia sportcsatornája idén is kiemelten készül az eseményre, nemcsak élőben adja a 20 órakor kezdődő gálát, hanem már a díjátadó előtt harminc perccel kapcsolja riporterét, Ujvári Mátét a helyszínről, így a nézők exkluzív betekintést kaphatnak a rendezvény hangulatába – olvasható a közleményben. Hozzátették: a 2022-es gálán is 10 díjat adnak át a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) tagjainak szakmai döntése alapján, egyről azonban nagy részben a szurkolók dönthettek.

A közlemény szerint ehhez a két éve életre hívott „Az Év sportpillanata” elismeréshez az M4 Sport különösen kötődik. A kategória tíz jelöltjére az m4sport.hu oldalon lehetett szavazni december 30-ig. A legjobb három mezőnyének kialakulása után háromtagú grémium dönt a győztesről, amelynek elnöke Novotny Zoltán – írták.

Az egyik díj a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és az M4 Sport Az Év Sportolója Gálájának sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. december 30-án. A férfiaknál a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang, az úszó Milák Kristóf és a kardvívó Szilágyi Áron, a nõknél az öttusázó Gulyás Michelle, a tornász Kovács Zsófia és az atléta Kozák Luca került a legjobb három közé a MSÚSZ 65. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

„Nagyon nehéz dolga volt a nézőknek az Év sportpillanatának megválasztásánál, hiszen rengeteg maradandó, életre szóló élményt köszönhetünk 2022-ben is a magyar sportolóknak. Büszkék vagyunk rá, hogy ezeket az eseményeket, többek között a téli olimpiát, a budapesti vizes-világbajnokságot, a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseit, vagy az FTC El-menetelését is élőben közvetíthettük” – idézték a közleményben Székely Dávidot, az M4 Sport csatornaigazgatóját.

Székely Dávid hangsúlyozta, hogy mennyire büszke a magyar sportolók teljesítményére, akik „elképesztő” sikereket értek el tavaly.

Emlékeztettek, hogy a gálán minden évben sztárfellépőket is láthatnak a nézők és a díjátadók névsora is illusztris: idén Novák Katalin köztársasági elnök és Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, illetve a 11-szeres paralimpiai bajnok, Farkas Henrietta is ad át díjat.

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója, Szöllõsi György, az MSÚSZ elnöke, Csisztu Zsuzsa, a magyar, valamint a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke (b-j) a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és az M4 Sport Az Év Sportolója Gálájának sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. december 30-án. A férfiaknál a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang, az úszó Milák Kristóf és a kardvívó Szilágyi Áron, a nõknél az öttusázó Gulyás Michelle, a tornász Kovács Zsófia és az atléta Kozák Luca került a legjobb három közé a MSÚSZ 65. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

„Próbálunk felnőni a feladathoz, a világsikereket elérő magyar sportolók teljesítményéhez legalább közelítőleg méltó Sportgálán köszönni meg nekik az élményeket, amelyeket az elmúlt évben is kaptunk tőlük. Köszönjük a névadó televíziós partnerünknek, az M4 Sportnak, hogy már nyolcadik alkalommal közvetíti élőben az évről évre egyre rangosabb eseményt” – mondta Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője a közlemény szerint.

Jelezték azt is, hogy a hétfő este látható másfél órás gálaműsort látványos show színesíti. Az est házigazdája az M4 Sport műsorvezetője, Mohay Bence lesz – tették hozzá.

„A nézők minden eddiginél különlegesebb díjátadóra számíthatnak a budapesti Operaházból” – zárta a közleményt az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

Borítókép: MTI

További tartalmak