Musorujsag
Élő Eredmények

Nem a játékvezetők sikersztorija volt a 18. forduló

M4 Sport/m4sport.hu
Akadtak vitatható ítéletek, ugyanakkor volt olyan játékvezető, aki az egész stadion háborgása ellenére is tisztában volt a helyes döntéssel.

A hétvégén lejátszották az OTP Bank Liga 18. fordulóját, amely után jóval több edző foglalkozott a játékvezetők ténykedésével, mint az eddigi fordulókban. Volt, aki nyíltan, mások csak burkoltan tették szóvá, hogy az adott találkozón nem élete teljesítményét nyújtotta a játékvezető.

Pintér Attila már korábban is többször kikelt emiatt, de ezúttal valóban volt igazság a korábbi szövetségi kapitány felháborodásában. Amennyire jogos volt a Haladásnak befújt büntető, legalább annyira jogos lett volna a Puskás számára is a 11-es a 90. percben. Pintér nehezményezte a második szombathelyi gól előtti szabadrúgás jogosságát is, a felvételek alapján ebben is igaza volt.

Az Újpest–Balmazújváros találkozó után Horváth Ferenc, a vendégek szakvezetője úgy vélte, „sötét erők” miatt nem tudott nyerni csapata. Az biztos, Erdős József játékvezetőnek több jelentős hibája is akadt, de a legkomolyabbal a Balmazt sújtotta, amikor megadta az Újpest első tizenegyesét. (Emellett volt két olyan sárga lapos büntetése – mindkét oldalra –, melyekért akár pirosat is adhatott volna.)

Hasonló eset a Mezőkövesd–DVTK meccsen is előfordult, és a hazaiak egy tizenegyest is számon kérhettek a játékvezetőn.

Szintén nagy felháborodást keltett az egyébként is kemény belépőkkel tarkított Ferencváros–Videoton találkozón Scsepovics belépője Vargával szemben, melyet a játékvezető sárga lappal büntetett. Noha a belépő valóban emberre irányult, Iványi Zoltán remekül döntött, hiszen a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint ennek a szabálytalanságnak a sárga lap a jogos büntetése.

A 18. forduló vitatott ítéleteiért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak