Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Nem nyugszik bele az MLSZ-döntésbe a Fradi

M4 Sport
A Ferencváros vezetői értetlenül állnak a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottságának döntése előtt, amely 10 millió forintra súlyosbította a zöld-fehér klub pénzbüntetését a Debrecen elleni bajnokin történt rendbontás miatt.

Mit arról korábban beszámoltunk, az egy hónapja a Groupama Arénában rendezett mérkőzés szünetében verekedés tört ki a hazai drukkerek között és késelés is történt. Egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az első fokon eljáró testület úgy döntött, hogy a következő három bajnoki mérkőzésen a B1, a B2, a B3 és a C1 szektort zárva kell tartani a Groupama Arénában. A fellebbviteli bizottság ezt helyben is hagyta, ugyanakkor a hárommillió forintos pénzbírságot tízmillióra emelte.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója az M4 Sport Sport7fő című műsorában elmondta, nagyon meglepődtek a másodfokú határozaton, mivel a klub jogászai tényekkel alátámasztott fellebbezést nyújtottak be. Orosz Pál hozzátette, tavasszal éppen Csányi Sándor MLSZ-elnök fogalmazott úgy, hogy szeretnék, ha nem lenne kötelező a személyazonosság ellenőrzése a mérkőzésekre való belépéskor. „Ezzel szemben a fellebbviteli bizottság mostani határozatban többek között arra hivatkozva emelték meg háromszorosára a büntetésünket az eredetihez képest, hogy gyengítettünk a beléptetés szigorúságán.”

A fellebbviteli bizottság indoklásában azt állapította meg, hogy „a rendező egyesület által alkalmazott beengedéssel kapcsolatos biztonsági könnyítések és különösen a biztonsági szolgálat visszavonása a sportszervezet részéről különösen súlyos mulasztás volt”. A testület enyhítő körülményként figyelembe vette és elismerte a Ferencváros erőfeszítéseit és együttműködő magatartását az elkövetők azonosítása és felelősségre vonása érdekében. Erre is tekintettel nem tartotta indokoltnak az egész stadion egy vagy több mérkőzésre történő bezárását, azaz elégnek találta az elsőfokú határozatban megjelölt szektorok bezárását.

Ezek a kapu mögötti szektorok azok, ahova a Kubatov Gábor klubelnökkel folytatott hosszú tárgyalássorozat eredményeként először léptek be a korábban a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló keménymag tagjai.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a műsorban úgy fogalmazott, hogy még így is a Fradinál van a legszigorúbb beléptetés, még azoknak a szurkolóknak is ellenőrzik a személyi igazolványát és szurkolói kártyáját, akik nem vénaszkennerrel lépnek be a stadionba. A sportvezető szerint ennek köszönhető, hogy sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőket. „Nem vitatjuk, hogy büntetést érdemlünk, mert ami történt a stadionunkban, az nem elfogadható. Csak azt gondoltuk, hogy ha van egy olyan klub, amelyik mindent megtesz a beazonosítás érdekében, együttműködik a rendőrséggel, akkor az jót tesz a labdarúgásnak. A klub együttműködött, beazonosította ezeket az embereket, felfüggesztette a szurkolói kártyájukat, mégis ilyen erős büntetést kaptunk.”

A biztonsági szolgálat visszavonásával kapcsolatban Kubatov Gábor elmondta, minden ember mellé nem lehet biztonsági őrt állítani. „A Pentagont is nagyon védik, mégis beleszállt egyszer egy repülő. Mindenre nem lehet felkészülni. Volt egy megállapodásunk, minden szurkoló megértette, aki most jött a stadionba, hogy nem lehet a stadionon belül sem verbális, sem fizikai erőszakot alkalmazni, mégis megtörtént ez. Azt látom, hogy a szurkolói csoport vezetői is csalódottak amiatt, hogy volt néhány ember, aki ezt az egyezséget felrúgta, és most néhány ezren szenvedünk amiatt, hogy 50 ember nem tudott viselkedni.”

Orosz Pál hozzátette, a klub nem szeretne elállni a szurkolókkal történt megállapodástól. „Nem szeretnénk olyan embereket büntetni, akik ártatlanok voltak. Dolgozunk tovább és reméljük, hogy minden rendben lesz az elkövetkező időszakban. A mostani döntést nem szeretnénk ennyiben hagyni, mert igazságtalannak érezzük.”

Kubatov Gábor ezzel kapcsolatban elmondta, a Ferencváros kihasználja a harmadik fellebbezési fórumot is. „Abban reménykedem, hogy vagyunk olyan értelmesek mi, fradisták, hogy még egyszer ilyen nem fordul elő a stadionunkban.”

Az interjúért kattintson a lejátszóra!

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="900164"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Ferencváros–Debrecen
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/11/DSZZS20171104315-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak