Musorujsag
Élő Eredmények

Az MLSZ elfogadta a 2018/2019-es bajnokságok versenykiírását

Az MLSZ elfogadta a 2018/2019-es bajnokságok versenykiírását

szovetseg.mlsz.hu/m4sport.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi ülésén a testület a stabilitás jegyében nem változtatott a 2018/2019-es bajnokságok versenykiírásán. Az új szabályozás elfogadja a külföldi szövetségek által kiállított engedélyeket, illetve meghatározta, a jövőben a női klubok is részesülnek képzési kártalanításban.

Az új szabályozásról a következőket közölte az mlsz.hu:

„A MLSZ elnöksége már a rajt előtt bő fél évvel elfogadta a 2018/2019-es idényre vonatkozó versenykiírásokat. Az állandóság jegyében az OTP Bank Liga, a Merkantil Bank Liga és a Magyar Kupa szabályzata sem módosult az elmúlt évekhez képest.

Az új szabályozásnak köszönhetően egyszerűsödik az adminisztrációs folyamat. A professzionális bajnokságokban dolgozó, a kispadokon helyet foglaló szakemberek nemcsak Budapesten, az MLSZ székházában, hanem kényelmesen, az adott megyei igazgatóságon is átvehetik kötelezően előírt regisztrációs kártyáikat. Ezzel párhuzamosan arról is döntés született, hogy az MLSZ befogadja a külföldi szövetségek által kiállított engedélyeket, így azok is dolgozhatnak a kiemelt osztályokban, akik például Ausztriában vagy Szlovákiában szerezték meg szaktudásukat.

A jövőben a női klubok is részesülnek a képzési kártalanításban. Ez azt jelenti, hogy amikor az adott játékos profi szerződést köt, akkor visszamenőleg korábbi nevelőegyüttese is díjazásban részesül. Ezzel összefüggő hír, hogy a nemzetközi átigazolásokat az MLSZ a jövőben a FIFA digitális rendszerén, a TMS-rendszeren (Transfer Matching System) keresztül menedzseli, mely transzparenssé teszi a játékosok klubváltásának részleteit – éppen a kártalanítás megítélésének felgyorsítását is elősegítve.

A futsal területén a korábbi szövetségi kapitány, Kozma Mihály vezetésével új összetételű bizottság irányítja majd a munkát.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nem nyugszik bele az MLSZ-döntésbe a Fradi
A Ferencváros vezetői értetlenül állnak a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottságának döntése előtt, amely 10 millió forintra súlyosbította a zöld-fehér klub pénzbüntetését a Debrecen elleni bajnokin történt rendbontás miatt.
Ferencvárosi TC
Nem jótékonykodásból emelte a bírók korhatárát az MLSZ
A nemzetközi gyakorlatnak, a FIFA-irányelvnek megfelelően a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is lehetőséget biztosít arra, hogy 45 éves koruk után is mérkőzést vezessenek az arra alkalmas, minden feltételnek megfelelő szakemberek.
Magyar futball