Musorujsag
Élő Eredmények

Orosz: Doll a Ferencváros legsikeresebb edzői között van

Orosz: Doll a Ferencváros legsikeresebb edzői között van

M4 Sport/m4sport.hu
A vezetők számára az idei évben a Magyar Kupa siker volt a csúcs, de a gyengébb bajnoki rajt után úgy érzik, a Fradi jövőre is nagy eredményekre lehet képes.

Labdarúgásban többnyire szezonokat szoktak értékelni, a Fradi TV legutóbbi adásában Thomas Doll vezetőedző és Orosz Pál a labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a 2017-es naptári évre tekintett vissza.

A csapatot éppen négy éve irányító német szakember beismerte, a tavaszi szezon nem sikerült jól, hiszen csak a negyedik helyen zárt a csapat, ami csalódást jelentett. Ugyanakkor így sem negatív az első félév, hiszen a sérülések ellenére, hihetetlen küzdeni akarással megnyerték a Magyar Kupát.

A nyári nemzetközi kupabúcsú után a bajnokságban is nehezen indult be a Fradi, és ez volt Doll számára is a legnehezebb időszak. „Nyáron új kezdetre volt szükségünk. Több fontos játékos távozott, újjá kellett építeni a csapatot. A nehézségek együtt járnak a futballal, de azért bosszantott, hogy 3-4 gyengébb meccset követően a távozásomat követelték” – mondta Doll a nehézségekről.

„Hét címet nyertünk vele, tehát a Ferencváros legsikeresebb edzői között van. Nagyon jó munkát végez és szerintem egy edzőt az eredményei minősítenek. Miután jelenleg is vezetjük a bajnokságot, szerintem teljesen rendben vagyunk” – értékelte Orosz az edző munkáját.

Doll szerint a Vasas elleni 5-2-es győzelem volt a fordulópont, ezután érezték úgy, hogy nagy eredményekre lehetnek képesek. De ugyanilyen jelentőséggel bírt a Debrecen elleni teltházas siker, illetve a Videoton legyőzése. De számára a szürke játékkal begyűjtött három pontok is ugyanolyan értékesek.

„Elégedettek lehetünk a 41 pontunkkal, különösen, ha a szezon elejét is figyelembe vesszük” – mondta Doll, míg Orosz kiemelte, a legutóbbi 10 meccséből nyolcat megnyert a csapat és erre a jövőben is lehet építeni.

A teljes értékelést itt nézheti meg:

További tartalmak