Musorujsag
Élő Eredmények

Laczkó Zsolt: Megváltozott a magyar foci, más karaktereket keresnek

M4 Sport
Bízik benne, hogy minél hamarabb eldől a jövője, de türelmesen várja a megfelelő csapatot Laczkó Zsolt, aki a pénteki M4 Sportreggeliben beszélt arról, mi lehet az oka annak, hogy Pakson nem tartanak igényt a játékára, hogyan próbálja formában tartani magát egyedül, de elmondta azt is, miért Olaszországban érezte magát legjobban pályafutása alatt.

Hétfőn jelentette be a Paks, hogy szerződést bontott 31 éves védőjével, Laczkó Zsolttal, annak ellenére, hogy labdarúgónak júniusig szólt a szerződése. Igaz, az elmúlt egy évben nem Pakson próbálta megkeseríteni a támadók életét, hanem a Budapest Honvédnál volt kölcsönben, amely történetesen baloldali védőt keres. Evidensnek tűnhet Laczkó leigazolása, azonban a focista az M4 Sportreggeliben elmondta, meg sem fordult a fejében, hogy a fővárosiakkal a jövőjéről tárgyaljon.

„Ahogy vége lett a bajnokságnak, a Pakssal vettem fel a kapcsolatot, mivel a játékjogom ott volt. Ott tárgyaltunk a jövőmről, ez volt a legfontosabb feladat, a Honvéddal nem kellett erről beszélgetnünk, mert az elsődleges feladat a Pakssal volt” – szögezte le Laczkó, majd hozzátette, hosszú tárgyalássorozat eredménye az, hogy közösen szerződést bontottak.

Az immáron 31 éves játékos számos klubban megfordult pályafutása során, játszott az olasz és görög első osztályban is, de több NB I-es csapat mezét is magára ölthette.

Véleménye szerint régebben forrófejű játékos volt, sokszor döntött rosszul a csapatokkal kapcsolatban, ahhoz, hogy most csapatot kell keresni, a karaktere vezethetett.

„A magyar fociban megváltozott az, hogy milyen típusú játékosokat keresnek, de bízom benne, hogy minél hamarabb eldől a jövőm” – megjegyezte, lett volna lehetősége arra, hogy egy csapatnál hosszabb időt töltsön, de „ez így alakult”.

Az átigazolási időszak legfontosabb feladata számára az, hogy formában tudja tartani magát, amelyben testvére segíti. „Munkamániás vagyok, így még jobban készülök. Muszáj edzésben maradni.” Úgy véli, ez az időszak egy türelemjáték, előfordulhat, hogy csak az átigazolási szezon végén lesz új csapata, de az is, hogy már ma lecsapnak rá.

„Olaszországban jól éreztem magam, de az NB I-ben is volt pár olyan csapat, ahol jó időszakot töltöttem. Olaszország volt a csúcs, hiszen olyan közegbe kerültem, ahol azonnal éreztem az igazi topfutballt” – hozzátette, addig csak ösztönből focizott, de amint kikerült, megtanult olyan fortélyokat, amelyeket itthon nem tanítottak.

A klubkeresésben van tapasztalata, hiszen volt már ilyen helyzetben és bevallása szerint számára az volt a legjobb megoldás, hogy közös megegyezéssel szerződést bont a Pakssal.

További tartalmak