Musorujsag
Élő Eredmények

Orosz Pál: Ilyet senki nem csinálhat a Ferencvárossal

Orosz Pál: Ilyet senki nem csinálhat a Ferencvárossal

M4 Sport/m4sport.hu
Becsületbeli ügyként kezelik Joseph Paintsil esetét a Fradinál – mondta az FTC Zrt. vezérigazgatója, aki szeretné azt hinni, hogy a Genk is csak áldozat az ügyben.

Sokkoló hírek érkeztek szombaton a Ferencváros labdarúgójáról, Joseph Paintsilről, a támadónak január 11-én kellett volna megjelennie a zöld-fehérek felkészülésének első napján, ám hiába vártak a ghánai játékosra, aki helyett egy orvosi jelentést kapott a Fradi, miszerint maláriában szenved az év gólját szerző focista.

Orosz Pál, a csapatot működtető részvénytársaság vezérigazgatója az M4 Sportreggelijében leszögezte, Joseph Paintsilnek élő munkaszerződése van a klubbal június 30.-ig, így kutya kötelessége lett volna megjelennie. Ezzel szemben kollégái hiába várták a repülőtéren a megbeszélt időpontban, Paintsil nem érkezett meg. Csupán pénteken kaptak egy kórházi igazolást, amely szerint maláriában szenved és 15.-én, hétfőn kell kontrollra jelentkeznie.

Joseph Paintsil

„Nekem első is furcsa volt, hogy egy maláriás beteget hazaküldenek, hogy pihenjen és igyon sok vizet” – nyilatkozta kínjában nevetve Orosz. Mivel a játékos azóta sem reagált semmilyen megkeresésre, a klub felvette a kapcsolatot azzal a svájci sportjogász irodával, amely nemzetközi ügyekben a Fradit képviseli, sőt a ghánai magyar nagykövetet, Szabó Andrást is megkereste, hogy segítsen az ügy megoldásában.

„Ez egy olyan dolog, ami nem megengedhető. A Ferencvárossal szemben senki nem teheti ezt meg – fűzte hozzá, majd azt hangsúlyozta, a dolog már nem a pénzről szól, becsületbeli ügyként tekintenek rá. – Mindent meg fogunk tenni, hogy eljárjunk, és az igazunkat érvényesítsük.”

A játékos 2017 nyarán, kölcsönbe érkezett a Tema Youth csapatától, szerződése alapján tavasszal még a Fradinál kéne játszania, sőt január 9-én a klub azt is bejelentette, hogy él a kontraktusban meghatározott opciós jogával, ám a történtek fényében nem biztos, hogy a jövőben számítanának szolgálataira.

Fotó: m4sport.hu Paintsil jó játékkal és hat góllal rukkolt ki az NB I. őszi szezonjában (Fotó: m4sport.hu)

A hírek szerint ezzel szemben tárt karokkal várnák Genknél, amelynek ügyvezetője Orosz Pálnak azt mondta, már tavaly nyáron szerették volna megszerezni a támadót, és azt az információt kapták a játékos ügynökétől, hogy nincs opciója a Fradinak a folytatásra, így nyártól igazolhatóvá válik.

„Úgy gondolom, hogy itt mindketten áldozatok vagyunk. Szeretném ezt hinni. Itt arról van szó, hogy van egy távolról érkezett fiatal játékos, aki mellett van egy menedzser, és nem biztos, hogy jó befolyással van rá” – adott hangot véleményének a Zrt. vezetője.

Orosz egyébként nem tulajdonít túl nagy jelentőséget, hogy visszatér-e a klubhoz a ghánai. Úgy véli, nem egy játékos jelenlétén vagy hiányán múlik majd a bajnoki cím.

További tartalmak