Musorujsag
Élő Eredmények

Rudolf: Nagy álom lenne, hogy Európa Liga-selejtezőig jussunk

Rudolf: Nagy álom lenne, hogy Európa Liga-selejtezőig jussunk

m4sport.hu/M4 Sport
Rudolf Gergely, az NB I-es Balmazújváros játékosa azért szerződött Horváth Ferenc csapatába, mert szerette volna újra élvezni a játékot, és mivel még mindig motivált, nemcsak a kiesés elkerülése lebeg a szeme előtt, hanem az Európa Liga-selejtező is.

„Nem változott a célkitűzés, menekülünk a kiesés elől. Volt egy nagyon nehéz időszak, amikor egymás után jöttek az egygólos vereségek, amelyeket nagyon nehéz volt feldolgozni. Azt gondolom, egy ilyen negatív spirálból csak így lehet kijönni, hogy vannak az öltözőben olyan emberek, akik hisznek a célunkban” – kezdte a hétvégi Paks elleni bajnoki előtt Horváth Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője, aki a bajnokság végén már annak is örülne, ha fiai a 10. helyen végeznének, akár csak egy ponttal a már kieső 11. helyett csapat előtt.

„Jaaaaj, nagyon elégedettek lennénk vele!”

Horváth Ferenc játékosként a Ferencvárosban töltött el szép évéket, a mostani balmazi legénység az akkori idők Fradijához hasonlít bizonyos szempontból.

„Csapategység szempontjából a Fradihoz hasonlítanám, bár az egy teljesen másfajta közeg, amit lassan maga a Ferencváros is elveszít, pedig régen az értéke volt. Olyan volt, mintha egy családhoz tartozott volna az ember, ezt a mai napig keresi mindenki. Ez a csapat szintén olyan, mint egy család, rengeteget vannak együtt a játékosok pályán kívül is.”

Ennek a családnak a közelmúltban új tagja lett Rudolf Gergely személyében. A rutinos támadó egykori csapata, a Debrecen ellen is letette névjegyét remek játékkal, gólpasszokkal. A 33 éves játékos nevelőegyesületétől, a Nyíregyházától igazolt a Balmazújvároshoz.

„Én anno úgy kerültem haza Nyíregyházára, hogy igazából onnan már sehova sem szerettem volna eligazolni, de egy olyan helyzet állt elő, ami miatt felbontottam a szerződésemet a Szpari kezdeményezésére. Másfél év volt még a szerződésemből, de úgy éreztem, ez a legjobb megoldás, mert azzal a háttérrel, ami ott van, nem szerettem volna tovább dolgozni. Bólogatni kellett, mint inkább véleményt mondani, ennek meg nem volt sok értelme” – ecsetelte a 36-szoros válogatott csatár távozásának körülményeit.

„Ide szívesen jöttem, mert rengeteget beszélgettem balmazújvárosiakkal, akik korábban Nyíregyházán fociztak, mint például Kónya Márk. Azt mondta, hogy nagyon jó közeg van, és persze az is befolyásolta a döntésemet, hogy Horváth Feri az edző, hiszen nagyon szép éveket töltöttem el vele együtt akár Győrben, akár a Videotonnál. Szerettem volna újra a csapatában focizni és újra élvezni a játékot, amire már nagyon régen volt lehetőségem” – mesélte Rudolf, miért választotta új állomáshelyéül a Balmazújvárost.

„Én nagyon szeretek focizni. Tizennégy évesen jöttem el otthonról, és nem szeretném úgy befejezni a pályafutásomat, hogy egy rossz időszakkal zárul. Bízom abban, hogy még néhány jó év van bennem, de be kell látnom, hogy ez már a B-oldal, nem tartozom a legfiatalabb játékosok közé, ettől függetlenül abszolút motivált vagyok.”

A csapat rutinos új szerzeménye egyetért Horváth Ferenccel és valóban a bennmaradás elérése a reális cél, de a kupában már a legjobb nyolc között van a csapat, így lehet nagyot álmodni.

„Titkon azért reméljük, hogy a döntőig el tudunk jutni, aztán ott meglátjuk, mi lesz. Szeretnék a Balmazzal bent maradni, és esetleg egy kupagyőzelmet ünnepelni, aztán az igazán nagy álom lenne, hogy Európa Liga-selejtezőt játsszunk, de ettől még nagyon messze vagyunk. A legelső cél, hogy bent maradjunk” – tárta elénk álmait a csatár.

Visszatekintve pályafutására egyetlen dolgot sajnál igazán.

„Egy dolgot nagyon megbántam, a genovai szerződésemet, hogy eljöttem onnan, pedig két évem volt hátra. Kicsit türelmesebbnek kellett volna lennem, és akár a lelátóról nézni pár meccset, de én szerettem volna játszani. Örülök annak, hogy egészében így alakult a karrierem, büszke vagyok rá. A futballban az a top, ha valaki a válogatott mezt magára húzhatja, erre vagyok a legbüszkébb. A Bajnokok Ligája is jó emlék, mert kevés játékos mondhatja el, hogy játszott a BL-ben és gól is rúgott.”

További tartalmak