×

Nem bírt egymással a Puskás Akadémia és a Debrecen

Nem született gól a Puskás Akadémia és a harmadik helyezett Debrecen mérkőzésén szombaton a felcsúti Pancho Arénában az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, néhány hazai és vendéglehetőségen, valamint Knezevic felső lécen csattanó távoli lövésén kívül nem sok említésre méltó esemény történt. Fordulást követően sem sokat változott a játék képe. A Puskás Akadémia ugyan több helyzetet dolgozott ki, ám a Debrecen hősiesen őrizte kapuját.

Az igazságosnak minősíthető döntetlen azt jelenti, hogy tavasszal egyik csapat sem szerzett még gólt a bajnokságban.

A debreceni Bódi Ádám a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva úgy vélte, a játék képe alapján igazságos döntetlen született. Herczeg András, a vendégek trénere szintén úgy fogalmazott, hogy a helyzeteket tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés, mindkét csapat szeretett volna nyerni és fegyelmezetten játszott. Problémának nevezte ugyanakkor, hogy a játékosai nem voltak elég bátrak. „Olyan labdákat kapkodunk el, amit nem szabadna, hiszen abból ígéretes támadásokat lehetne vezetni, ráadásul indul belőle az ellenfél. Ha az élbolyban akarunk végezni, akkor javulnunk kell.”

Pintér Attila szerint a játékosai tompábbak voltak a kelleténél, ennek oka pedig az, hogy szerdán hosszabbításos kupameccset játszottak a Zalaegerszeggel. „De becsülettel tették a dolgukat, mindenáron meg akarták szerezni a három pontot. Sajnos ez ma nem sikerült egy nagyon egységes és nagyon jól, agresszívan futballozó Debrecen ellen. Vannak ilyen mérkőzések, de gól kell ahhoz, hogy a három pontot megszerezzük, és ezt nem sikerült ma elérnünk, hiába volt lehetőségünk” – fogalmazott a Puskás Akadémia edzője, aki szerint az első félidőben volt egy büntetőgyanús szerelés Knezeviccsel szemben, de addig nem foglalt állást, amíg nem nézi újra a jelenetet.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC 0-0
Pancho Aréna, 386 néző, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Heris (70.), illetve Szatmári Cs. (76.)

Puskás Akadémia:
Hegedüs L. - Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski - Mevoungou, Márkvárt (Bacelic-Grgic 57.) - Perosevic (Latifi 80.), Knezevic, Henty (Molnár G. 72.) - Diallo

DVSC:
Nagy S. - Mészáros N., Kinyik, Szatmári Cs., Ferenczi - Tőzsér, Filip - Varga K. (Csősz 91.), Bódi, Sós (Takács T. 57.) - Könyves N.