Musorujsag
Élő Eredmények

A válogatottban barátok, de az NB I-ben csak egyikük lehet bajnok

m4sport.hu/M4 Sport
Jó közösséget alkot az OTP Bank Liga három macedón légiósa, a pályán azonban nincs barátság. Különösen, ha a bajnoki cím a tét, mint Boban Nikolov és Stefan Spirovski esetében.

Gólpasszal mutatkozott be a Vidiben a Vasas elleni tavaszi szezonnyitón a fehérváriak téli igazolása, Boban Nikolov. A 23 esztendős játékos januárban attól a Vardar Szkopjétól érkezett, amelynek alapembere volt csapat őszi Európa Liga-szereplése során. Macedónia legnépszerűbb klubjánál elvárás volt az európai kupaszereplés, és Nikolovnak pont ezt tetszett meg a székesfehérvári klubban is.

Boban Nikolov (Fotó: vidi.hu) Boban Nikolov (Fotó: vidi.hu)

„Óriási élmény volt ezen a szinten is megmérettetni magam. A Videotonhoz azért jöttem, mert itt is nagyon az ambíciók, és ezzel tudok azonosulni” – kezdte az M4 Sportnak a Romániában, a Gheorge Hagi nevét viselő akadémiában nevelkedett középpályás.

Magyarországra igazolása előtt kikérte válogatottbeli csapattársa, az Újpest érintésével azóta a Levantéhez szerződő Enis Bardhi véleményét is, a 22 éves támadó pedig „csak pozitív dolgokat mondott az országról, az itteni labdarúgásról és az emberekről is”.

Persze nem csak hozzá fordulhatott, ha hazánkra volt kíváncsi. Magyarország egyre népszerűbb állomás a macedón labdarúgók körében: jelenleg hárman játszanak az OTP Bank Ligában.

Nikolov mellett a vasasos Kire Ristevski és a ferencvárosi Stefan Spirovski, aki – éppen a már 18 La Liga-meccsel rendelkező Bardhit hozva példaként – kiváló ugródeszkának tartja az NB I-et, ráadásul egykori csapattársához hasonlóan a körülményekkel is nagyon elégedett.

Boban Nikolov, Kire Ristevski és Stefan Spirovski a macedón válogatottban (Fotó: macedonianfootball.com) Boban Nikolov (alsó sor jobb szélén) és Stefan Spirovski (felső sor jobb szélén) a macedón válogatottban (Fotó: macedonianfootball.com)

„Nem könnyű helyt állni a magyar bajnokságban, de sokkal jobb itt játszani, mint Macedóniában. Magyarországon kitűnő stadionok és nagyszerű létesítmények vannak, otthon csak három-négy hasonló minőségű pálya van” – mondta a péntek esti Játékoskijáróban.

A 27 éves középpályás több mint tíz évet játszott együtt az angyalföldi Ristevskivel, Nikolovval két évet „húztak le” együtt a Vardarban, egymás mellett játszanak a válogatottban, így jó közösséget alkotnak, a pályán azonban nincs barátság. Különösen egy ilyen éles bajnoki versenyfutásban.

Eddig két macedón játékos szerzett bajnoki címet Magyarországon: Mirsad Mijadinovski és Aco Stojkov a Lokival ért a csúcsra. A szezon végén minden bizonnyal bővül a névsor, ám valamelyik barát biztosan lemarad.

További tartalmak