Musorujsag
Élő Eredmények

Thomas Doll: Nebojsa egy jó fickó és néha én is az vagyok

Thomas Doll: Nebojsa egy jó fickó és néha én is az vagyok

M4 Sport
Szombaton 17 órától útjára indul a labda a 223. derbin. Az Újpest hazai pályán fogadja az éllovas Ferencváros együttesét, amelynek vezetőedzője és játékosai kellő önbizalommal várják az összecsapást, amelyet élőben közvetít az M4 Sport és az m4sport.hu.

Thomas Doll, a zöld-fehérek trénere 13. alkalommal vezeti „csatába” csapatát a lila-fehérek ellen és nagyon jól tudja, ez a legnagyobb rangadó Magyarországon, ezért az új játékosait is megpróbálja felkészíteni, hogy átérezzék a találkozó különleges hangulatát: „Habár a derbin nincsen kint 50-60 ezer néző, mint a top bajnokságok rangadóin, de így is kiemelkedik. Nagy a nyomás, tudjuk hogy mennyire fontos ez a találkozó, a legnagyobb rangadó Magyarországon.  Az új játékosoknak videókat mutatunk a korábbi derbikről, fontos hogy tudják, ez a mérkőzés más mint a többi.

A Fradi válogatott csatára, Böde Dániel már megtapasztalhatta, milyen érzés három pontot érő gólt szerezni a Szusza Ferenc Stadionban, ennek ellenére a 16. derbije előtt is alaposan feltérképezi az ellenfél játékosait: „Nem csak az Újpest védőiből készültünk fel, hanem az egész csapatból. A kapusedzővel beszélek a kapusról, mindent elkövetünk, hogy jobban felkészüljünk az ellenfélből. Nem szoktunk egy gólgazdag meccset játszani, én egy 1-0-s, pontosabban 0-1-es eredménnyel is megelégednék.

Böde Dániel egy egygólos győzelemmel is elégedett lenne Böde Dániel egy egygólos győzelemmel is elégedett lenne

Thomas Doll kénytelen nélkülözni egyik legjobb labdarúgóját, Joseph Paintsilt, aki piros lap miatt kénytelen kihagyni az összecsapást, de a Ferencváros vezetőedzője több lehetőség közül is választhat: „Több középpályásunk is készen áll a bevetésre: Spirovski az utóbbi két meccsen nem kezdett, de például a macedón válogatottban jó teljesítményt nyújtott. Vagy ott van Nagy Dominik is, aki remekül edz, ő is készen áll. De lehet akár taktikát váltunk és Böde mellett lesz egy hátravont támadónk. Sok opciónk van, elég idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy döntsünk.

A zöld-fehérekhez rendkívül gyorsan beilleszkedő uruguayi középpályás, Fernando Gorriaran szerint nagyon egyben van a csapatuk, jó passzban várják a derbit és elárulta, hazájában is pályára lépett már többször hasonló mérkőzéseken, amelyek „igazi ünnepek, amelyeket ki kell élvezni”.

A derbi különleges hangulatához plusz pikantériát ad, hogy az Újpestet irányító Nebojsa Vignjevics és Thomas Doll az OTP Bank Ligában leghosszabb ideje regnáló két vezetőedző. A két külföldi szakember számos nagy csatát megélt már, de a tiszteletet mindig megőrizték egymás irányába.

A modern futballban az edzők általában másfél évet töltenek el egy klubnál.  Mi már sok éve vezetjük a csapatainkat, ami annak a jele, hogy jó munkát végzünk. Nem könnyű felépíteni minden évben egy új csapatot, nincsen könnyű munkánk. Szeretem Nebojsa Vignjevics futballját, emberileg is kedvelem őt. Mindig bátor futballt játszik, a csapatai szó szerint játsszák a futballt. Több kemény rangadót játszottunk már egymás ellen, tiszteljük egymást. Nebojsa egy jó fickó, és néha én is az vagyok” – mondta Doll az M4 Játékoskijáró című műsorában.

Élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n:

17:00 – Újpest–Ferencváros

19:30 – Haladás–Debrecen

Élőben kizárólag az m4sport.hu-n:

17:00 – Balmazújváros–Vasas

17:00 – Diósgyőr–Honvéd

17:00 – Mezőkövesd–Paks

17:00 – Puskás Akadémia–Videoton

Fotó: m4sport.hu Fotó: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek