Musorujsag
Élő Eredmények

Az MTK nem nyugszik bele a kupabúcsúba: óvást fontolgat az Újpest ellen

M4 Sport
Az MTK arra alapozva, hogy a megengedettnél több légióst nevezett a mérkőzésre az Újpest, megóvhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját.

A másodosztályt magabiztosan vezető kék-fehérek 2-1-es hátrányból vágtak neki a visszavágónak. A mérkőzés során többször is továbbjutásra álltak, a 83. percben 3-1-nél Novothny Soma második idegenben szerezett gólja pecsételte meg  sorsukat.

Novothny Soma gólja mégsem ér továbbjutást? (fotó: MTI/Czagány Balázs)

Legalábbis akkor úgy tűnt. Mert azóta felmerült, hogy a zöld asztalnál fordíthatnának. Vagy mondhatnánk azt is, ott tartanák meg három lőtt góljukat, szemben az újpestiek kettőjével, melyet eltöröltetnének, azaz papíron elért 3-0-jukkal 4-2-es összesítéssel folytatnák a kupaszereplésüket.

Az óvás oka az lenne, hogy a vendégek a szabályokban rögzített maximális hat nem EU-s állampolgár helyett hetet neveztek a kezdőjükbe. A lilák szerint egyikük „futballmagyarnak” számít, viszont az MTK-sok állítása alapján ez csak a bajnoki küzdelmekre igaz, az MK-éra nem.

Ami biztos, Mijusko Bojovic (montenegrói), Dzenan Burekovic (bosnyák), Alassane Diallo (mali), Nwodobo Obinna (nigériai), Vincent Onovo (nigériai) Európai Unión kívüli. A kapus Filip Pajovic a kérdéses. Ő hat éve futballozik hazánkban, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének adatbázisában viszont az szerepel, hogy nem sokkal 18. születésnapja után kötötte első magyarországi szerződését a Videoton II. csapatával 2011. augusztusában.

A versenykiírás erre vonatkozó egyik pontja azt mondja ki, hogy az „kerül besorolásra a hazai labdarúgók csoportjába, aki (…) 21 éves kora alatt egy vagy több MLSZ tag sportszervezetben legalább 3 évet egyben vagy megszakításokkal igazolt játékos volt”.

Így Pajovics a kupában EU-n kívülinek számít.

Bonyolítja a helyzetet Branko Pauljevics, aki ugyancsak lehet a kérdéses hetedik, viszont mivel kettős állampolgár, vagyis a szerb mellett magyar útlevéllel is rendelkezik, elméletileg honi állampolgárnak tekinthető. Amennyiben ezen nincs vita, akkor az egész kérdés tárgytalanná válna.

Az elődöntőben a Balmazzal sorsolták össze az Újpestet, azonban az ügy lezártáig csak azt veheti készpénznek Horváth Ferenc, hogy fővárosi ellenféllel szemben próbálhatja meg története során először fináléba vezetni csapatát.

További tartalmak