Musorujsag
Élő Eredmények

Lanzafame: Hihetetlen, hogy gólt tudtam szerezni!

m4sport.hu
Davide Lanzafame hosszú gólcsendet tört meg szombaton, a Budapest Honvéd–Balmazújváros (2–0) mérkőzésen az OTP Bank Liga szombati fordulójában.

A kispestiek olasz támadója közel öt hónapon át nem tudott bajnoki gólt szerezni, ennek a sorozatnak vetett véget a Balmaz elleni mérkőzésen, amelyen a 91. percben volt eredményes büntetőből.

A mérkőzés összefoglalója, Lanazafme találatát 05:11-től láthatja. 

Ezt megelőzően november 18-án, a 16. fordulóban rendezett Újpest ellen 2–1-re elveszített bajnokin talált be. Azóta hét mérkőzésen nem talált a kapuba az NB I-ben, de 727 perc elteltével megtörte a jeget, bár nem sokon múlt, hiszen a hosszabbításban volt eredményes.

A játékos a lefújás után azt mondta az M4 Sportnak, „hihetetlen, hogy végre gólt tudtam szerezni, egy csatár csak a góljai minősítenek.  Ez az önbizalmamnak is jót tesz. De ha már számolgatunk, a téli szünetet ne vegyük bele, hiszen a strandon azért lőttem eleget.”

Lanzafame egyébként a 12. gólját szerezte a szezonban, csak Varga Roland (15) és Novothny Soma (13) előzi meg a góllövőlistán, Danko Lazovicnak és Böde Dánielnek szintén 12-12 találata van, csapattársának, Eppel Mártonnak pedig 11.

További tartalmak