Musorujsag
Élő Eredmények

Zsótér Donát tudja, a Honvédot sosem szabad lebecsülni

Zsótér Donát tudja, a Honvédot sosem szabad lebecsülni

m4sport.hu/M4 Sport
Hatpontos rangadóra készül a címvédő ellen az Újpest, hiszen amennyiben sikerülne Kispesten legyőzni a Honvédot, fontos lépést tehetne a bronzérem felé.

Bár a bajnokság tavaszi szakaszában kiegyensúlyozottabban teljesít a csapat, mint ősszel, még mindig van hova fejlődnie a Mijusko Bojovics vezette védelemnek.

„Előfordul, hogy egy remek első félidő után a második játékrészt elrontjuk, ahogyan ennek az ellenkezője is megesik velünk. Az a legfontosabb feladatunk, hogy végre 90 percen keresztül tudjunk összpontosítani, hiszen az előttünk álló nehéz mérkőzéseken ez óriási előnyünkre válhat. Most mindannyian nagyon boldogok vagyunk, de tudjuk, hogy az számít, hogy az utolsó fordulót követően hányadik helyet érte el az együttes” – mondta a lila-fehérek hátsóalakzatának vezére.

Obinna Nwobodo Obinna Nwobodo a Bajnokok Ligájáról álmodik (Fotó: M4 Sport)

A támadószekció is javuló formát mutat köszönhetően Obinnának is, aki legutóbb szinte egymaga nyerte meg a Vasas elleni bajnokit.

„Szép gólt lőttem a Vasas ellen, nagy öröm volt számomra, ezért lépek mindig pályára. A csapatomat győzelemhez segítettem, közben a karrieremet is építem. Remek helyen vagyok most Újpesten, de az igazi célkitűzésem az, hogy egyszer egy európai topcsapatban játszhassak. Az álmom a Bajnokok Ligája-szereplés. Tisztában vagyok azzal, hogy fokozatosan fel kell építenem magam. Pillanatnyilag jó helyen vagyok, de még sok jó és fontos meccset szeretnék játszani, hogy eljussak a legmagasabb szintre. Mindig többet és többet kell tenned a sikerért, nem elégedhetek meg egy-egy jó meccsel. Mindig harcolnom, küzdenem kell azért, hogy előrébb jussak a ranglétrán. Ha megvan a hitem és tudok harcolni, előbb-utóbb győzni fogok” – beszélt terveiről az Újpest nigériai légiósa.

Zsótér Donát a szezon első részében javarészt szélsőként tevékenykedett, de a Vasas ellen a pálya közepén kapott szerepet, ahol meggyőző teljesítményt nyújtott, hasonlóan jó karmesternek bizonyult, mint eddig az U21-es válogatottban.

„A 10-es pozícióban érzem a legjobban magam, ez az én posztom. Már gyerekkoromban is itt játszottam, de utána jött egy éles váltás, és kitettek a pálya szélére, még az utánpótlás-válogatottban. Ott elég jól teljesítettem szélső támadóként, ezért meg is ragadtam ezen a poszton. Aztán a válogatottban, Michael Borisnál újra megkaptam ezt a lehetőséget, hogy irányító középpályást játsszak” – magyarázta Zsótér, hogy hol érzi igazán jól magát a pályán.

Zsótér Donát, Újpest-Honvéd (Fotó: ujpestfc.hu) Zsótér szerint nem vehetik fél vállról a botladozó kispestieket (Fotó: ujpestfc.hu)

A fiatal támadó számára nem ismeretlen a hétvégi ellenfél, hiszen tavaly még Kispesten ünnepelhetett bajnoki címet, utána került a lila-fehérekhez.

„A Honvédot sosem szabad lebecsülni, bármilyen szériában legyen. A tavalyi csapathoz képest voltak változások, posztokon és játékfelfogásban egyaránt. Ettől függetlenül nagyon meccsre számítok, de nagyon remélem, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést, mert nekünk nagyon fontos, hogy odaérjünk a dobogóra” – mesélt az ellenfélről és várakozásairól az Újpest tehetsége.

A szombaton 17 órakor kezdődő Honvéd–Újpest mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Zsótér Donát, Újpest-Honvéd (Fotó: ujpestfc.hu)

További tartalmak