Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy melegben langyos meccset játszottak a dobogóra törők Kispesten

MTI
A címvédő Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott a vendég Újpest csapatával a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 27. fordulójában.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 0-0
Bozsik Stadion, 2640 néző, v.: Karakó
Sárga lap: Litauszki (2.), Onovo (21.)

Budapest Honvéd: Gróf – Bobál D., Kamber, Baráth – Ikenne-King, Nagy G. (Heffler, a szünetben), Gazdag, Banó-Szabó (Májer, 74.), Holender – Eppel (Danilo, 55.), Lanzafame

Újpest FC: Pajovic – Balázs B., Litauszki, Bojovic, Burekovic – Nwobodo, Sankovic, Nagy D. (Cseke, 79.), Onovo, Pauljevic – Novothny

Az első félidőben a kispestiek irányították a játékot, több gólhelyzetet is kidolgoztak, az újpestieknek némi szerencse is kellett, hogy ne kerüljenek hátrányba. A 17. percben Kamber fejesénél Pajovic kapus már tehetetlen volt, de Nagy Dániel a gólvonalról mentett, a 39. percben pedig Lanzafame távoli lövése a kapufán csattant.

A második játékrész elején Lanzafame szabadrúgását bravúrral hárította Pajovic, azt követően az újpestiek bátrabb mezőnyjátékot vállaltak fel, de ellentétben a hazaiakkal, a kapura nem jelentettek veszélyt. A kispestiek nyerőembere egy cserejátékos, Danilo lehetett volna, ám az aktív támadó hiába került többször is helyzetbe, a befejezéseknél pontatlannak bizonyult.

A Honvéd és az Újpest legutóbb 2014 augusztusában játszott egymással gól nélküli döntetlent, és azt követően tíz mérkőzés közül – a mostanit is beszámítva – ötször nem bírt egymással.

Végeredmények a 27. fordulóból:

Honvéd–Újpest 0–0
Vasas–Mezőkövesd 0–0
Ferencváros–Paks 2–2
DVTK – Puskás Akadémia 0–1
Haladás–Balmazújváros 0–0

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1003176"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A galéria a fenti képre kattintva elérhető (Fotók: MTI/Kovács Tamás)
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/04/D__AS20180421025-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak