Musorujsag
Élő Eredmények

Ön szerint bent volt a Honvéd lövése? És Lazovic kezezett a Vidi-gólnál?

M4 Sport
Az OTP Bank Liga 27. fordulója nem bővelkedett a gólokban, a kérdéses szituációkból így sem szenvedtünk hiányt. Kíváncsiak vagyunk, olvasóink hogyan látták ezeket az eseteket.

A Budapest Honvéd – Újpest találkozó nem hozott gólt. Vagy mégis?

Sajnos nincs olyan kameraállás, mely perdöntő lenne a kérdésben, hogy Nagy Dániel gólvonalról vagy azon túlról rúgja ki a labdát. Az egyetlen, ami támpontot adhat, hogy Nagy bal lába a gólvonalon van, és a labda egyértelműen túl halad mielőtt jobbal ment. De gólt csak akkor ítélhet Karakó Ferenc – akit Kassai Viktor segített az alapvonalról, de Nagy épp takarta előle a kilátást –, ha a labda teljes terjedelmével túljut a gólvonalon, ebben pedig egyáltalán nem lehetünk biztosak.

(forrás: mlsz.hu) (forrás: mlsz.hu)

A Videoton a Debrecen 1–0-ás legyőzésével vette át a vezetést a tabellán. Marko Scepovic góljához a vendégek is hozzátették a magukét, ahogy Danko Lazovic is – egészen pontosan a karját.

A labdarúgás szabályai a tévhitekkel ellentétben nem tiltják a labda kézzel vagy karral érintését. Ami fontos, szándékos-e a mozdulat. Alapvetően két szempontot kell figyelembe venni:

– a kéz mozog-e a labda felé

– mennyire váratlanul, milyen távolságról érkezik a labda.

Ugyancsak hangsúlyos, hogy a kéz helyzete még nem jelenthet egyértelműen szabálytalanságot, ahogy azt sem, hogy nem az történt, csak mert le van szorítva. Ezúttal Lazovic testhez tapadó karral követi le csúsztatást, szóval tudatosan mozdul a labda felé. Ha a háta mögé csapja a kezét, akkor nem lenne kérdés, mert a csípőjéről pattan kapura a labda. Vad II István játékvezető és asszisztense, Pintér Csaba ugyanúgy nem láthatta jó szögből ezt a pillanatot, mint kispesti kollégáik a másikat.

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának legérdekesebb pillanatai és góljai itt megtekinthetők.

További tartalmak