Musorujsag
Élő Eredmények

Davide Lanzafame az év játékosa az NB I-ben

Davide Lanzafame az év játékosa az NB I-ben

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 2017/2018-as szezonjának gólkirályát, Davide Lanzafamét választották az év legjobb NB I-es játékosának a szombaton hetedik alkalommal megrendezett RangAdó díjátadó gálán.

A szezonban 18 gólt szerző, emellett 10 gólpasszt is jegyző olasz támadó a kanadai táblázat első helyén végzett, így az elismerés abszolút megérdemelt. A szombati utolsó fordulóban Lanzafame a legjobbhoz méltó teljesítménnyel zárta a szezont,  góllal és gólpasszal járult hozzá a Vasas 3–1-es legyőzéséhez, amellyel megszerezte a gólkirályi címet, a Kispest pedig az Európa Liga-indulást jelentő negyedik helyen végzett.

Az év legjobb játékosa címért a Videoton tavaly győztes támadója, Danko Lazovic, illetve 17 találattal a góllövőlista második helyén végző Varga Roland (Ferencváros) volt még versenyben.

A legjobb játékosnak megválasztott kispesti Davide Lanzafame (b) átveszi az Év gólkirálya díjat Preisinger Sándortól, az MLSZ szövetségi edzőjétől a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján a Budapest Music Centerben 2018. június 3-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

A RangAdó gálán több kategóriában is díjazták a legjobbakat a női és férfi labdarúgás élvonalában. A győztesekről a klubok szavaztak, minden együttes vezetőedzője, csapatkapitánya, legidősebb, illetve legfiatalabb játékosa voksolt.

Az év legszebb gólját szintén egy kispesti labdarúgó, Gazdag Dániel szerezte, ebben a kategóriában a szurkolók szavaztak az m4sport.hu oldalon. A legjobb három között Joseph Paintsil (Ferncváros) és Kiss Tamás (Haladás) volt versenyben.

A legjobb fiatal a debreceni Varga Kevin lett, a legjobb edző pedig a Paksot irányító Csertői Aurél.

A RangAdó Gála díjazottjai:

A férfi NB I legjobb játékosa: Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)

A férfi NB I felfedezettje: Varga Kevin (Debreceni VSC)

A férfi NB I gólkirálya: Lanzafame (18 gól)

A férfi NB I legszebb gólja: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)

A férfi NB I legjobb edzője: Csertői Aurél (Paks)

A férfi NB I legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán

Az NB I legsportszerűbb csapata: Újpest FC

A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)

A női NB I felfedezettje: Nagy Virág (Kóka)

További tartalmak