Musorujsag
Élő Eredmények

Gera: Nem szerettem volna megérni, hogy lekiabálnak a pályáról

m4sport.hu
A Ferencváros 97-szeres válogatott labdarúgója, Gera Zoltán csütörtökön este közösségi oldalán jelentette be, szögre akasztja a stoplist, jövőjéről, valamint döntésének okairól az M4 Sporton beszélt először.

A Fradi válogatott középpályása, Gera Zoltán július 30-án, az NB I. 2017/18-as szezonjának 3. fordulójában, a Mezőkövesd elleni győztes (5-0) mérkőzésen szenvedett combhajlító-izom sérülést, és bár világhírű finn specialista műtötte, mint kiderült, neki onnantól már csak múltja volt a pályán, jövője nem.

A 39 éves játékos mindent megtett a mihamarabbi teljes felépülésért, de a teste jelzéseit nem hagyhatta figyelmen kívül, így csütörtökön, közösségi oldalán jelentette be, visszavonul a profi labdarúgástól, döntésének okairól pedig az M4 Sporton beszélt először.

„Pár hónapja már foglalkoztatott a gondolat. A sérülésem után februártól már úgy számoltam, hogy vagy jó lesz a lábam vagy nem. Egy darabig úgy tűnt, rendben leszek, aztán ez sajnos változott, és akkor el kellett döntenem, hogy mi legyen. Nem akartam még egy évet bohóckodni a pályán, mert sok embernek csalódást okoztam volna, de főleg magamnak. Nem szerettem volna megérni, hogy lekiabálnak a pályáról.”

Mint mondta, szép karrierje volt, örül annak, amit elért, és ha hiányérzet nincs is benne, beteljesületlen vágyai azért maradtak.

„Az volt a tervem, hogy 40 éves koromig játszom. Szerettem volna még egy bajnoki címet, illetve a Bajnokok Ligájában játszani, ami nekem nem adatott meg, valamint jó lett volna a válogatottban elérni a 150-et” –viccelődött Gera, aki 97-szer ölthette magára a nemzeti együttes mezét.

Angliában a Fulhamben és a West Bromwich Albionban is letette a névjegyét, előbbi csapattal Európa Liga-döntőt játszott, utóbbinál pedig az elmúlt 25 év három legjobb igazolásaként tartják számon, külföldön megszerzett tudásával pedig a jövőben is a zöld-fehér klubot támogatja majd.

„Maradok a Ferencvárosnál, ott fogok dolgozni. Remélem, tudom majd kamatoztatni a tapasztalataimat. Lelkes vagyok, és minél előbb szeretnék munkába állni” – zárta gondolatait Gera Zoltán, egy ország Gerzsona.

További tartalmak