Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd edzője elfogadná az Újpest csatárát

MTI
Egyre égetőbb a csatárkérdés a Budapest Honvédnál, pedig a kiszolgálásra eddig nem lehet panasz Kispesten, ahová az OTP Bank Liga második fordulójában a Kisvárda érkezik.

Ha kulcspasszokról van szó, a Honvéd gazdagon el van látva manapság. Az Európa Ligában és a bajnokság nyitófordulójában is gólpasszt adó Gazdag Dánielre mindig lehet számítani e téren.

„Hát a Rabotnicki elleni kicsit könnyebb szituáció volt, ugye ott már nálam volt a labda, át is tudtam venni, több időm volt, illetve Holender Filip nagyon jól indult be, úgyhogy könnyű dolgom volt, csak egyenesen be kellett passzolnom. A Haladás elleni azért tetszett jobban, mert ott ki kellett várnom még egy ütemet, és utána passzoltam be a Danilónak, úgyhogy azt gondolom, hogy azért az egy szebb passz volt.”

A 22 éves középpályás saját magával szemben támasztott elvárásai alapján vezéregyéniséggé kell válnia. „Úgy gondolom, hogy jó úton járok efelé.”

Más kérdés, kiket kereshet majd a labdával a Gazdag, hiszen Danilo sérülésével tovább szűkültek Supka Attila variációs lehetőségei. A Honvéd edzője ráadásul a Haladás ellen kapott két fejes gól miatt is bánkódhatott.

„Sokkal nagyobb figyelem kell az ilyen szituációknál. Az elsőnél egy szöglet helyzet volt, amit le kellett volna tudni védekezni. Megvoltak a párosok, megvoltak azok a játékosok, kinek kivel kell elmenni. Itt a Priskinről sajnos az a játékos lemaradt, akinek a feladata lett volna, hogy leütközze őt, vagy elfejelje a labdát. A másodiknál több összetevője volt a gólnak, a hibánál. Szabálytalanságot követtünk el a saját térfelünkön, az odáig rendben volt, mert megvolt a taktikai szabálytalanság, hogy ne tudjanak rajtunk átfutni, viszont utána nem álltunk a labda elé, gyorsan elvégezték a szabadrúgást, és utána hiába alakítottunk ki 2-1-et a védekezésnél, az ellenfél középpályásával, nem fogtuk meg úgy ahogy kellett volna. És utána jött a beívelt labda, és lemaradtunk a bent érkező csatárról.”

De vajon az egyik kiszemeltről, az újpesti Tischler Patrikról is lemarad-e a Honvéd? Supka Attilát hallgatva úgy tűnik, el tudná őt képzelni a csapatában.

„Tudna nekünk segíteni a Patrik. De per pillanat tudomásom szerint nincs rá reális esély, hogy hozzánk jöjjön. Játszunk egyfajta játékrendszert, de szoktunk azért váltani a mérkőzéseken. Biztos, hogy tudna nekünk segíteni, és tudnánk egy olyan rendszerben is játszani, amiben az ő erényeit ki tudnánk használni.”

 

Tischlerrel ellentétben a Kisvárda biztosan érkezik a Bozsik Stadionba. Az újonc vezetőedzője Kondás Elemér úgy gondolja, hogy nyolc csapat minimum a kiesés elkerüléséért fog küzdeni ebben a szezonban, ezt az elmúlt évek tapasztalata mondatta vele. A Honvédot pedig a csatárkérdés ellenére nem tartja rossz csapatnak, inkább jó csapatnak tartja.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Szombat:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 17.00, v.: Karakó (élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n)
Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 19.30, v.: Pintér (élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n)
MOL Vidi FC-Paksi FC 19.30, v.: Solymosi (az m4sport.hu közvetíti élőben)

Vasárnap:

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 18.00, v.: Kassai (élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n)
Budapest Honvéd-Kisvárda 18.00, v.: Farkas (az m4sport.hu közvetíti élőben)
Swietelsky-Haladás – Újpest FC 18.00, v.: Erdős (az m4sport.hu közvetíti élőben)

További tartalmak