Musorujsag
Élő Eredmények

Csertői és az angyalföldi különítmény is a Paks első győzelmét várja

Csertői és az angyalföldi különítmény is a Paks első győzelmét várja

M4 Sport
Az előző szezonban még Angyalföldet vették célba nap mint nap, de a másodosztályba már nem követték a Vasast, így mostanában Paks a végállomás Nagy Gergelynek és Remili Mohamednek, a tolnai együttes két nyáron igazolt labdarúgójának.

Nagy három, Remili öt évet töltött a Vasasnál, utóbbi ráadásul csapatkapitányként élte meg a kiesést, ezt tetézte, hogy térdműtétje után az utolsó négy fordulóban tétlenül szemlélte a mélybe zuhanást.

„Nehéz feldolgozni, nagyon friss most ez az egész, inkább nem is akarok beszélni róla” – tért ki némi zaklatottsággal a téma elől.

Társa elsősorban a bizalmat említette mint a váltás hozadékát, mely a Vasasnál nem feltétlen volt meg irányába. Ott az öltözői légkör, a társak kompenzálták ezt, Pakson azonban mindenki mögötte áll.

Csertői Aurél vezetőedző szerint kell még némi idő, hogy teljesen beépüljenek. Remili csupán tíz napja csatlakozott, egyelőre még csak edzésen ismerkedett a társaival. Nagyról viszont azt tartja, hogy akár hosszú évekre kibérelheti a posztot a klubnál, meghatározó emberré válhat.

De először az első győzelmét kéne elkönyvelnie, ugyanis a Paks még nyeretlen

Bizonyára nem segített, hogy Csertői az első három fordulóban eltiltás miatt nem ülhetett a kispadon. „Inkább elviseltem volna egy pénzbüntetést, minthogy a munkától eltiltsanak. Talán ennél rosszabb nem is lehet” – vélekedett a tréner, ám nem fogja erre a gyengébb kezdést.

„Nem nagyon befolyásolja a csapatot. Minden precízen meg van tervezve. A kollégák tudják a feladatukat, a játékosoknak hozni kell a jó teljesítményt, mindegy, hogy ki ül a padon.”

A zsinórban három –a Vidi, az Újpest és a Fradi elleni – 1-1-et akkor tartaná értékesnek Csertői, ha szombaton hazai pályán legyőznék a Puskás Akadémiát.

Kapusában már így is van hiányérzet, Nagy az eddigi meccslabdák elszalasztását súlyos pontokban méri. Ezeket „kötelezően vissza kell hoznunk. Most hétvégén is erre készülünk.”

A Paks – Puskás Akadémia találkozót szombaton 19:30-tól az m4sport.hu-n közvetítjük élőben.

További tartalmak