Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lang Ádám: Három helyzetem volt, egyet minimum be kell verni

M4 Sport
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett Finnországtól első Nemezetek Ligája összecsapásán. A szombati találkozó után Lang Ádám és Pátkai Máté értékelte Marco Rossi debütáló meccsét. Érdekes gondolatokat fogalmazott meg a válogatott két játékosa.

„Való igaz, hogy nem kezdtük jól a mérkőzést – mondta Lang Ádám a válogatott visszatérő védője a finnek elleni 1-0-ás vereség után. – Tényleg jött a hideg zuhany a hetedik percben. De az van, hogyha felállsz és próbálsz labdát birtokolni, akkor széles vagy, és ha itt labdát vesztesz, akkor vannak a meleg dolgok és ezt ki is használták.”

A finneknek két ilyen helyzetük is volt a találkozó első 15 percében, rögtön az első lehetőségükkel éltek Pukkiék.

„Ezzel behúzták a meccset” – tette hozzá mosolyogva a 25 éves labdarúgó.

Pozitívumként felhozta, hogy a magyar csapatnak is voltak helyzetei.

„Nekem is volt három, abból minimum egyet be kell verni.” Kiemelte, hogy a hibákat le kell redukálni, és javítani, akkor lehet más a mérkőzés képe. Lang elmondta, ezt a találkozót is ki fogják elemezni, de elsősorban a következő, görögök elleni mérkőzésre koncentrálnak, készülnek.

„A profi futball ilyen. Tanulunk a hibáinkból, elfelejtjük és jön a következő.”

Pátkai Máté elárulta, nem volt meglepő számukra a finnek agresszív kezdése, Marco Rossi szövetségi kapitány felhívta a figyelmüket arra, hogy erre kell számítaniuk.

„Ez be is jött. A középpályán veszítettünk egy labdát, ebből kaptunk egy gólt. 10-15 perc után átvettük a mérkőzés irányítását, megvoltak azok a lehetőségek, amelyekből ki tudtunk volna egyenlíteni, akár meg is fordíthattuk volna a meccset. Pontrúgásokból és belőtt labdákból is voltak helyzeteink, ennyivel több mérkőzést is meg kellene tudni nyerni.”

Nemcsak a magyar csapatnak voltak lehetőségei, a finn együttes is bebiztosíthatta volna győzelmét a találkozó hajrájában.

„Szívünket, lelkünket kitettük a pályára, azt hiszem ez a minimum. A közönség végig mellettünk állt, ezúton is köszönjük nekik, hogy ilyen messzire elutaztak miattunk.”

További tartalmak