Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rossi: Nem szabad leszegnünk a fejünk, jobb eredményt érdemeltünk volna

m4sport.hu
Marco Rossi a finnek elleni 1–0-s vereséget követően az M4 Sportnak azt mondta, elsősorban ő a felelős az eredményért. A magyar válogatott kispadján a Nemzetek Ligája első fordulójában debütáló szövetségi kapitány látott pozitívumokat a tamperei mérkőzésben, de úgy véli, a rossz helyzetkihasználás hosszú távon is gondokat okozhat. Dolgoznia, javulnia kell a csapatnak, hiszen önbizalomra szükség lesz a görögök ellen, ehhez pedig nem szabad leszegni a fejeket.

„Az első és a második félidőben is ugyanazt a játékot próbáltuk játszani, megvoltak a helyzeteink, de a labdarúgásban szerzett gól nélkül nehéz a helyzetünk. ”

„Nem panaszkodhatunk másokra, hiszen mi vagyunk a felelősek az eredményért, elsősorban én. Ez volt az első mérkőzésünk, nehéz, hogy minden egyből sikerüljön, a második félidőben négyről átálltunk három védőre, elkövettünk pár hibát, de végig nálunk volt a labda és értékes lehetőségeket is kialakítottunk.”

(fotó: EPA/MAURI RATILAINEN)

„Dolgoznunk kell, javulnunk kell, nem szabad leszegnünk a fejünket, mindannyian jobb eredményt érdemeltünk volna. Megtettük, amit meg lehetett tenni. Köszönet a szurkolóknak, akik elkísértek minket, tudom, hogy micsoda szenvedély van Magyarországon, mert mindenki jobb eredményt vár, ez nincs másként a játékosok részéről sem. Magabiztosan kell kiállnunk a következő mérkőzésre.”

„A legfőbb gond az volt, hogy voltak helyzeteink, de nem találtuk el a kaput, ami hosszú távon is okozhat problémákat, remélhetőleg csak a mai estének a problémája volt és a jövőben tudunk ezen javítani és szerencsésebbek is leszünk.”

Az 1–0-s hazai győzelemmel végződő Finnország–Magyarország Nemzetek Ligája-találkozó összefoglalóját ide kattintva tekintheti meg. 

A magyar válogatott legközelebb kedden lép pályára a sorozatban, hazai pályán, de zárt kapuk mögött fogadja Görögországot, a találkozót 20.45-ös kezdettel élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak