Musorujsag
Élő Eredmények

Stieber Zoltán: Remélem, hogy elindulunk egy pozitív úton

M4 Sport
Stieber Zoltán az 1-0-ás finnek elleni Nemzetek Ligája vereség után elárulta, nem mindig tudta teljesíteni, amit Marco Rossi kért tőle, de bízik benne, hogy tudják javítani a válogatott gyenge statisztikáját.

Szalai Ádámhoz hasonlóan, Stieber Zoltán is úgy véli, nem egyedüli személyben Kovács István a felelős a bekapott gólért és a finnek elleni 1-0-s vereségért.

„Ez egy csapatjáték. Nekem is voltak – az első félidőben főleg – olyan szituációk, amikor elvesztettem a labdát és volt belőle egy kontra. Ezt nyilván együtt rontottuk el. Ennek ellenére megvoltak a helyzeteink, legalább egy gólt kellett volna ezekből lőni. Sajnos ez most így sikerült.”

Stieber elmondta, tisztában voltak azzal, hogy mit szeretne játszani a finn csapat – le fogják támadni őket az elején. „Középpályán valahogy nem volt minden rendben a mérkőzés elején.”

A D.C. United légiósa a megszokottól kicsit eltérő szerepkörben játszott, azt kérte tőle Marco Rossi, hogy Sallai Rolanddal próbálják meg segíteni a csapatkapitány, Szalai Ádám munkáját.

„Azt gondolom, hogy ez nem mindig sikerült. Nyilván most egy új elképzelés van és mi is próbáljuk az automatizmusokat begyakorolni. A legfontosabb, hogy ezt minél hamarabb el tudjuk sajátítani. Remélem, hogy elindulunk egy pozitív úton, mert ha megnézzük az elmúlt meccseinket, akkor látszik, hogy hét meccsből mindössze egyet nyertünk meg. Ez nem egy jó statisztika. Azon vagyunk, hogy ezt kijavítsuk, és minél hamarabb meglegyen a következő győzelem, és legyenek sikerélmények. Itt a következő meccs pár napon belül, arra meg kell próbálni jól felkészülni.”

Sallai Roland arról beszélt, hogy minél gyorsabban el kell felejteni ezt az összecsapást. „Vegyes érzelmek vannak bennem, hiszen megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. Nem erre számítottunk, a középpályán a labdavesztések után gyorsan átjöttek rajtunk, a gólt is ebből kaptuk. Mindenesetre le kell szűrnünk tanúságokat” – mondta a Freiburg futballistája.

„Nem kezdtük jól a mérkőzést, hidegzuhanyként jött a vezető góljuk a hetedik percben”fogalmazott Lang Ádám, aki kiemelte: a finnek kihasználták a magyar labdavesztéseket, lehetőségeket teremtettek belőlük, s ezek egyikének kihasználásával meg is nyerték a mérkőzést. Pozitívumként rámutatott: nekik is voltak lehetőségeik. „A végén mindent egy lapra téve támadtunk. A kapufáik a végén a kitámadásunknak voltak köszönhetők, s nem a mi szervezetlenségünknek” – szögezte le.

Pátkai Máté elmondta, a kapitány felhívta a figyelmüket az ellenfél agresszív kezdésére, ám a házigazdák élni tudtak a lehetőségükkel.

„Utána már mi irányítottunk, akár fordíthattunk volna, hiszen a lehetőségek is megvoltak: pontrúgásokból, belőtt labdákból és kombinatív játékból. Ennyi helyzettel több mérkőzést meg lehetett volna nyerni” – értékelt. Hozzátette, a finneknek főleg a második félidőben voltak lehetőségeik.

A magyarok kedden a görögök ellen folytatják szereplésüket a sorozatban, a Groupama Arénában 20.45 órakor kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése nyomán, amelyet még a románok elleni 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki. A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak