Musorujsag
Élő Eredmények

Pazar gólokkal fordított első Eb-selejtezőjén az U19-es válogatott

m4sport.hu
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik és Schön Szabolcs góljával 2–1-re legyőzte Szlovéniát a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán.

A 2000-es születésű játékosokból álló válogatott másfél évvel ezelőtt, még az U17-es korosztályban kijutott az Európa-bajnokságra, ahol a hatodik helyet szerezte meg. A egyik legtehetségesebbnek tartott korosztály az első kalapból sorsolt Szlovénia ellen kezdte a hazai rendezésű tornát az Új Hidekuti Nándor Stadionban, de nem a tervek szerint alakult a nyitómeccs eleje, hiszen a szlovénok Aljosa Matko szabadrúgásgóljával a 14. percben vezetést szereztek.

A magyar válogatott több ígéretes akciót vezetett a játékrész hátralévő részében, az Ajaxnál légióskodó Schön Szabolcs révén kapufáig is eljutott, igaz a 36. percben kevésen múlott, hogy duplázzon a szlovén gólszerző, aki a tizenegyespont magasságából nagy helyzetben mellbe lőtte Ásványi Balázst, így a szünetre maradt az 1–0.

A második játékrész első felében többet kezdeményezett a magyar csapat, ami a 60. percben meghozta eredményét. Szoboszlai Dominik állhatott oda egy 25 méteres szabadrúgáshoz, és védhetetlenül bombázott a szlovén kapu jobb felső sarkába.

Percekkel később a korábban csereként beálló Kiss Tamás szépségdíjas mozdulata is gólt ért volna, ollózása azonban elkerülte a kaput, az újabb magyar találatra viszont így sem kellett sokat várni. A 66. percben egy tanítani való akció végén Schön Szabolcs köszönt be ballal, amivel beállította a 2–1-es végeredményt.

A csoport másik meccsén Ausztria és Koszovó gól nélküli döntetlent játszott, így a magyar válogatott győzelmével a négyes élére állt.

Eredmény:
Magyarország–Szlovénia 2–1 (0–1)
gól: Szoboszlai (60.), Schön (66.), ill. Matko (16.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Kovács Krisztofer, Mocsi Attila, Csóka Dániel, Majnovics Martin – Bokros Szilárd – Schön Szabolcs, Szendrei Norbert, Szoboszlai Dominik, Szerető Krisztofer (Kiss Tamás 58., Bencze Márk 83.) – Timári Norman (Torvund Alexander 74.)

A csoport másik meccsén: Ausztria-Koszovó 0–0.

A torna további programja:

Október 13.
Ausztria–Szlovénia, Csákvár, 15.30
Magyarország–Koszovó, Telki, 19.30

Október 16.
Koszovó–Szlovénia, Csákvár, 15.30
Magyarország–Ausztria, Telki, 15.30

További tartalmak