Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szoboszlai Dominik elárulta parádés szabadrúgásainak titkát

Szoboszlai Dominik elárulta parádés szabadrúgásainak titkát

M4 Sport
Pazar gólokkal verte Szlovénia együttesét az U19-es válogatott a csütörtöki Eb-selejtezőn, a magyar csapat első gólját szabadrúgásból Szoboszlai Dominik szerezte. A 17 éves középpályás az M4 Sportnak elárulta, mi a titka kitűnő technikájának.

A szlovénok legyőzésével kezdte meg szereplését a magyar U19-es labdarúgó-válogatott a hazai rendezésű Eb-selejtezőtornán. Szoboszlai Dominik másfél év elteltével csatlakozott korosztályához, megkezdjék a menetelést és megközelítsék az U17-es együttessel elért Eb-szereplést.

A találkozón ugyan a szlovén csapat szerzett vezetést, azonban Szoboszlai gyönyörű tekerésével egyenlített a magyar válogatott.

„Hál’ Istennek kis lábam van, azzal jobban lehet lőni – árulta el óriási bombagóljáról a magyar U19-es válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik. – Amikor volt időm, gyakoroltam, mindig jól ment, tökélyre fejlesztettem a technikáját.”

A magyar U19-es válogatott 2-1-re legyőzte Szlovénia együttesét az Európa-bajnoki selejtezőtorna első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett az elit körbe kerülésért.

„Eléggé fel volt pörögve mindenki – mondta a találkozóról a Salzburg játékosa. – Úgy érzem, hogy mindenki akarja, hogy kijussunk. Nehogy azt higgyék, hogy az U17-es szereplés csak véletlen volt, hanem, hogy tényleg megküzdöttünk érte és kijutottunk.”

A magyar csapat következő mérkőzését az ellen a Koszovó ellen vívja, amely 0-0-ás döntetlent játszott Ausztriával.

„Vannak ott csapattársaim Salzburgból, beszélgettem velük. Elárulták, hogy nagyon beállnak védekezni. Nekik nem sikerült átlövéssel vagy kis betöréssel gólt szerezni, mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy gólt tudjunk szerezni és meg tudjuk nyerni azt a meccset is.”

A magyarok második Eb-selejtezőjét szombaton este 19:15-től élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak