Így csinált Benczés Miklós bajnokverő csapatot a Puskás Akadémiából

Az elmúlt hetekben a legutóbbi három szezon bajnoka, a Vidi, a Honvéd és a Ferencváros skalpját is begyűjtötte a Puskás Akadémia. Ez egy kivételes sorozat, bár a Felcsút csak ezt a három mérkőzést nyerte meg a szezonban. Benczés Miklós vezetőedző játékrendszert váltott a kezdeti sikertelenséget követően, ennek részleteiről az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában mesélt a szakember.


„Úgy döntött a szakmai stáb, hogy stabilabbá kell tenni a védővonalunkat. Korábbi munkásságom alatt már játszottunk háromvédős rendszerben, akkor is nagy eredményességgel. Kézenfekvő megoldás volt, hogy csináljunk létszámfölényt a védőzónában, ennek ez az egyik lehetősége. Így történt már a Vidi ellen is, a keretünknek fekszik ez a stílus és rendszer, de ez nem jelenti azt, hogy meg vagyunk elégedve, hétről hétre próbáljuk fejleszteni, megtalálni azokat a pontokat, ahol tudunk javítani a saját játékunkon, illetve az ellenfél kioltására felkészülni” – ecsetelte a szakmai döntés hátterét Benczés Miklós.

A kilencedik helyen álló Puskás Akadémia szombaton a hatodik Debrecen vendégeként lép pályára az OTP Bank Liga 12. fordulójában, a találkozót az m4sport.hu közvetíti élőben.