Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ugrai: Az elmúlt időben nem a válogatott volt a legfőbb gondolatom

m4sport.hu
Közeledik a válogatott észtek és finnek elleni Nemzetek Ligája-meccse, s bár az Atromitosz Athénban magára találó Ugrai Roland egy ideje már nem ölthette magára a válogatott dresszt, az M4 Sport Góóól!2 című műsorában elárulta, az elmúlt időben nem a meggypiros szerelés foglalkoztatta a leginkább, majd kitért arra is, meglátása szerint hol keresendő korábbi csapata, a Diósgyőr mélyrepülésének oka.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

Nagyot fordult a világ a 25 éves támadóval, aki egy borzalmas diósgyőri fél év után szeptemberben a görög élvonalban szereplő Atromitoszhoz írt alá. Ugrai saját bevallása szerint is könnyen beilleszkedett az athéni csapatba, amely jelenleg meglepetésre második a tabellán, a magyar csatár pedig hét bajnokin három góllal és egy assziszttal segítette együttesét.

Legutóbb éppen a PAOK elleni hazai meccsen volt eredményes, így nagy szerepe volt abban, hogy az Atromitosz pontot szerzett (1–1) a Vidi Európa Liga-ellenfele ellen, amely vezeti a görög pontvadászatot.

Mivel Ugrai ismét formába lendült, jól megy neki a játék, joggal merül fel a kérdés, számít-e válogatott meghívóra az észtek (november 15.) és a finnek (november 18.) elleni Nemzetek Ligája-meccs előtt.

Debrecen, 2017. október 21. A gólszerző diósgyőri Ugrai Roland (b) és csapattársa Diego Vela a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2017. október 21-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Ugrai Roland (balra) szerint várható volt a Diósgyőr mélyrepülése (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„Lehet, hogy furcsán hangzik, de megmondom őszintén, most egyáltalán nem gondolkozom ezen. Amilyen nehéz időszakon mentem keresztül, nem a válogatott volt a legfőbb gondolatom, hanem az, hogy visszataláljak régi önmagamhoz. Most ugyan jó periódusban vagyok, teszem a dolgom, de majd az illetékesek eldöntik, hogy ez mire elég” – mondta a támadó az M4 Sport Góóól!2 című műsorában.

A vasárnapi adásban Ugrai korábbi csapata, a jelenleg az NB I-ben bukdácsoló Diósgyőr helyzetére is kitért (a DVTK nyolc bajnoki óta nyeretlen és sorozatban hat meccsen kapott ki az OTP Bank Ligában, így utolsó előtti a tabellán), s úgy gondolja, várható volt a miskolciak mélyrepülése.

„Sokkal többet érdemelne a város és a klub annál, ami most ott zajlik. Nyilván nekem is megvan ebben a felelősségem, hiszen én is ott voltam a rossz időszak kezdetén, de nélkülünk (több játékos is távozott) sem történt változás.”

És, hogy mi a probléma a Diósgyőrnél? Ugrai kiemelte, nem szeretné bántani a DVTK-t, de egy példát azért mondott.

„Sajnálatos módon azt kell mondanom, hogy ha jönne velem szembe a DVTK tulajdonosa, nem biztos, hogy megismerném. Ezzel ellentétben, mióta itt vagyok kint Görögországban, a tulajdonos heti kétszer minimum lejön a csapathoz. És nem azért, hogy felügyeljen vagy hozzászóljon a szakmai dolgokhoz, hanem együtt él a csapattal, érdekli, hogy mi van a játékosokkal.”

További tartalmak