Korábbi edzője szerint Dárdai gátlástalan játékos volt

A német Bundesliga 11. fordulójában Dárdai Pál Herthája Düsseldorfba látogat, amelynek vezetőedzője az a Friedhelm Funkel, akinek kezei között évekkel ezelőtt megfordult játékosként a magyar szakember.

Friedhelm Funkel (balra) és Dárdai Pál (Fotó: bild.de)
Funkelt 2009 októberében mutatták be Berlinben, azonban az irányítása alatt elért hét győzelem, tíz döntetlen és 16 vereség a kieséshez vezetett, így nem meglepő, hogy 2010 májusában szerződést bontott vele a klub vezetősége.

Ebben az időszakban Dárdai Pál még játékosként segítette a Herthát, most viszont a partvonal mellett néz majd farkasszemet korábbi trénerével, akit nem lepett meg, hogy sikeres edző vált egykori labdarúgójából.

„Pál egy olyan játékos volt, amilyet egy edző kívánhat magának. Levakarhatatlan és rengeteget futott. A róla alkotott véleményem pozitív és baráti. Gátlástalan játékos volt, aki ha kellett, üvöltött a pályán, hogy helyes irányba terelje a csapatot. Számomra nem meglepő, hogy jó edző vált belőle” – mondta Funkel a szombati bajnokit megelőzően Dárdairól.

A Hertha BSC tíz fordulót követően a Bundesliga tabellájának nyolcadik helyén áll, nyolc ponttal lemaradva az éllovas Dortmundtól. A kiesési zónában ragadt Düsseldorf otthonában elvárható a győzelem a berliniektől, akik a Német Kupa harmadik fordulójában a rekordbajnok Bayern Münchent fogadják majd február 5-én.