Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dzsudzsák Balázs: Régen láttam ennyire éhes magyar válogatottat

m4sport.hu
A magyar válogatott első- és második számú csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám tökéletes összhangban értékelte a finnek elleni 2–0-s győzelmet az M4 Sport kamerájának. A találkozó első gólját szerző Szalai elmondta, nem érti, miért téma napok óta, hogy ki a válogatott csapatkapitánya.

Kalmár sarokkal adott gólpasszáról

Szalai Ádám: „Nem lepett meg Kalmár Zsolt passza, mentem egyből a labdára, gondoltam, hogy vissza fogom kapni, nagyon szép játék volt. Jókor jött a gól, mert úgy éreztem abban az 5-10 percben nem kontroláltuk a mérkőzést. Még jobban örülök Nagy Ádám góljának, végre gólt szerzett a válogatottban.”

A válogatott önbizalmáról

Szalai Ádám: „Az új szövetségi kapitánnyal [Marco Rossival] egyből a mélyvízbe ugrottunk a tétmérkőzésekkel, fejlődünk folyamatosan, ismét egy új, 3-5-2-es felállásban játszottunk, ehhez képest teljesen rendben van, hogy a csoportelső finneket legyőztük.”

Dzsudzsák Balázs új, kötetlen pozíciójáról

Dzsudzsák Balázs: „Sokat segített Ádám [mögötte futballozott Dzsudzsák], ő tudja, hogyan kell a társakat irányítani. Ahhoz képest, hogy most játszottunk először így együtt, jól néztünk ki, jól mentek a letámadások, több helyzetünk volt és eredményesek voltunk. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, jól néztünk ki és a legfontosabb, hogy két meccsen nem kaptunk gólt, ez azért ritka dolog az életünkben.”

Szalai Ádám: „Biztos vagyok benne, hogy neki is új volt, az első mérkőzésre teljesen rendben volt. Pozitív, hogy tudunk variálni két felállás között, jobban alkalmazkodni az ellenfelekhez.”

A csapatkapitányi posztról

Szalai Ádám: „Alapból nem értem, miért kell ekkora felhajtást csinálni abból, hogy ki viseli a karszalagot. Nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy nyerünk-e vagy sem. Tíz napja ez a fő téma, amikor nyertünk egymás után két mérkőzést.”

Dzsudzsák Balázs: „Teljes az összhang.”

A válogatott helyzetéről

Dzsudzsák Balázs: „Nagyon rég láttam így egybe a csapatot, ennyire éhesen. Mindenki tudta, tudja a feladatát, mit kell az adott poszton játszania. Alakul a dolog, valami jó is kisülhet belőle, izgatottan várjuk, hogy márciusban ismét felléphessünk. Reméljük, hogy ezt tudjuk folytatni és még erősebbek tudunk lépni, még inkább előre tudunk lépni.”

További tartalmak