Musorujsag
Élő Eredmények

A DVTK-tól távozó válogatott védő a nyáron visszatérne az NB I-be

gyirmotfc.hu
Másfél évre aláírt a másodosztályt vezető Gyirmót FC-hez a Diősgyőrrel szerződést bontó Lipták Zoltán.

A DVTK-tól és Lipták útjai decemberben váltak szét. A 18-szoros válogatott labdarúgó korábban csapatkapitánya is volt előző együttesének. Az ősszel azonban mindössze háromszor kapott lehetőséget.

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Merkantil Bank Ligát két ponttal vezető Gyirmót csapott le a játékjogára, az ügylet hátteréről Hannich Péter sportigazgató annyit mondott a klub honlapján, hogy miután megtudták, hogy a 195 centis védő szabad, nem haboztak, azonnal megkeresték. „Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült vele szerződést kötni. Az elmúlt héten egy alkalommal edzett velünk, majd a sikeres orvosi teszteket követően  amely természetesen nem próbajáték volt, mivel a labdarúgó képességeivel természetesen tisztában vagyunk  aláírtuk a szerződést. Bízunk benne, hogy hozzásegíti csapatunkat céljaink eléréséhez.”

A megállapodás további egy éves opciót is tartalmaz, amennyiben kölcsönösen elégedettek egymással a felek.

Lipták a Diósgyőr előtt megfordult korábban Pápán, Újpesten, az ETO-ban, valamint az akkor másodosztályú angol Southamptonban. Kétszeres NB I-es bajnoknak mondhatja magát, melyhez fél éven belül akár NB II-es aranyat szerezhet – és akkor újra az élvonalban futballozhat.

További tartalmak