Loïc Nego hamarosan magyar állampolgár lesz, de válogatott nem

Az M4 Sport információi szerint a francia születésű Loïc Nego, a Mol Vidi FC 28 éves játékosa február 14-én magyar állampolgársági esküt tesz Székesfehérváron.

Loic Nego egyenlít a Vidi–Chelsea Európa-liga-meccsen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Nego a Vidi–Chelsea Európa-liga-meccsen szerzett egyenlítő találata még versenyben van az Év legszebb gólja szavazáson  (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)A francia színekben U19-es Európa-bajnok szélső 2013-ban, az AS Romától érkezett Magyarországra, elsőként az Újpest játékosa volt, 2014-ben Magyar Kupát nyert a lila-fehérekkel. Egy rövid kitérőt tett az angliai Charltonnál, 2015-ben igazolta le a Vidi, amelyben azóta 147 mérkőzésen lépett pályára, 2018-ban magyar bajnoki címet szerzett.

Nego évek óta az NB I egyik legmagasabb szinten teljesítő légiósa, így a sajtóban már hónapokkal ezelőtt felmerülő honosítása sokakban azt a reményt keltette, a francia nemzeti színekben csak korosztályos szinten pályára lépő játékos a jövőben akár magyar válogatott is lehet.

Azonban ez csak hiú ábránd, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábban és az M4 Sport megkeresésére most ismételten kizárta annak esélyét, hogy Loïc Nego pályára lépjen a magyar válogatott mezében.

„A játékos nem felel meg a kritériumoknak” – szól a szövetség rövid indoklása.