Dárdai korábbi játékosát igazolta le a Honvéd

Az M4 Sport értesülései szerint az OTP Bank Ligában harmadik Budapest Honvéd leigazolta a 11-szeres tunéziai válogatott Enisz Ben-Hatirát. A 30 éves támadó középpályás érkezését hivatalosan kedden jelenti be a kispesti klub.

Ben-Hatira 2009-ben Európa-bajnok lett az U21-es német válogatottal, legutóbb pedig 2018 áprilisában lépett pályára a tunéziai Esperance színeiben, azóta nem volt csapata.

Eintracht Frankfurt - Änis Ben-Hatira - fotó: EPA/Arne Dedert Enisz Ben-Hatira az Eintracht Frankfurt játékosaként (Fotó: EPA/Arne Dedert)A tunéziai származású, Berlinben született futballista korábban játszott a német élvonalbeli Herthában, a Frankfurtban és a Hamburgban is. Három évvel ezelőtt verekedés miatt kellett távoznia Dárdai Pál fővárosi csapatától, egy bajnokiról hazafelé tartva ugyanis a csapatbuszon összeveszett klubtársával, Mitchell Weiserrel, és a vita hevében tettlegességre ragadtatta magát.

Ben-Hatira összesen 101 mérkőzésen lépett pályára a Bundesligában, 15 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott.

Enisz Ben-Hatira a Honvéd harmadik téli igazolása, korábban a grúz Zakaria Beglarisvili és a belga-algériai Mohamed Mezghrani érkezését jelentette be a klub.