×

Mervó Bence Budafokon folytatja pályafutását

Mervó Bence közös megegyezéssel távozott a Merkantil Bank Ligában szereplő Győr együttesétől és szabadon igazolható játékosként az ugyancsak másodosztályú Budafok csapatához szerződött.

A 23 éves csatár a Győri ETO-nál nevelkedett, amelynek színeiben 2014-ben az NB I-ben is bemutatkozhatott. Tagja volt a 2015-ös U20-as korosztályos labdarúgó-válogatottnak és az Új-Zélandon megrendezett világbajnokságon öt találatával a torna társgólkirálya lett.

A vb után rövid ideig szerepelt az MTK-ban, majd a svájci Sion, a lengyel Slask Wroclaw, a Dunaszerdahely és ismét nevelőegyesülete, a Győr következett.

„Bár voltak komoly sérüléseim a pályafutásom során, mindig vissza tudtam jönni egy olyan szintre, hogy bekerüljek a korosztályos válogatottba és gólokat szerezzek, még külföldön is. Megtanultam, hogy a nehéz pillanatokban is erősnek kell maradnom. Nem félek a sérülésektől, tudom, bármi is történik, képes vagyok még jobb játékosként visszatérni a pályára. Meglátjuk, mikor leszek százszázalékos állapotban, én mindent megteszek, keményen készülök és remélem, hamar eljön ez a pillanat” – nyilatkozta a budafokimte.hu-nak Mervó Bence, aki jelenleg is felépülésén dolgozik.