A Barcelona B-t is megjáró védőt igazolt a MOL Vidi

A MOL Vidi FC megerősítette a korábbi sajtóhíreket, az FC Barcelona B-csapatában is megforduló Joan Campins Székesfehérváron folytatja pályafutását.

Joan Campis (fotó: migrantesdelbalon.com) Joan Campis (fotó: migrantesdelbalon.com)A csakfoci.hu a migrantesdelbalon.com hírét szemlézte, amely egy fotót is közölt a 23 éves spanyol játékosról, aki a képen Kovács Zoltán, a Vidi klubigazgatója mellett áll a fehérváriak mezében. A Vidi nem sokkal 18 óra előtt jelentette be hivatalosan.

Campins elsősorban jobboldali védő, de támadóként is bevethető, szerepelt a Mallorca és a Barca U19-es csapatában, 2014 és 2016 között 15 mérkőzésen lépett pályára a Barcelona B-ben, többek között együtt játszott Sergi Samperrel, Munirral vagy Sandro Ramírezzel – az utolsó fél évben a Real Zaragoza csapatát erősítette, kölcsönben. Háromszor az U19-es spanyol válogatottban is szerepelt.

Legutóbbi együttese a szezont a spanyol másodosztályban megkezdő FC Reus Deportiu volt, az azóta csődbe jutott klubbal nyolc hónapja bontott szerződést, azóta nem volt csapata.

Campins amellett, hogy az NB I jelenlegi mezőnyének egyetlen spanyol labdarúgója lesz, a Vidi harmadik 2019-es igazolása, januárban Elek Ákos és Futács Márkó érkezett a klubhoz, mindhárman ingyen.

„Nagyon örülök, hogy a MOL Vidi FC-ben folytathatom a pályafutásomat. Posztomat tekintve jobbhátvéd vagyok, de szeretek részt venni a csapat támadásaiban is. Biztos, hogy nagyon nehéz lesz beverekednem magam a csapatba, de keményen fogok azért küzdeni, hogy amikor bizalmat kapok, akkor azt jó teljesítménnyel háláljam meg. Szeretném minél gyorsabban felfedezni a várost is, eddig amit láttam belőle, az nagyon tetszett. Bízom benne, hogy májusban magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetek a Vidivel” – nyilatkozta a Vidi honlapjának Joan Campins.

„Az élet kényszerített rá minket arra, hogy az átigazolási időszak zárulta után igazoljunk egy új hátvédet, hiszen Fiola Attila, valamint rajta kívül a védelemből korábban Mocsi Attila és Tamás Krisztián is kiesett sérülés miatt. Nem izomsérülésekről van szó, bízunk benne, hogy egyikőjük sem hiányzik majd hosszú ideig, de nekünk erre a helyzetre azonnal reagálnunk kellett. Ennek az igazolásnak köszönhetően bővültek Marko Nikolics vezetőedző lehetőségei. Az elmúlt napokban rengeteget dolgoztunk azért, hogy sikerüljön olyan játékost igazolnunk, aki fiatal ugyan, de már rendelkezik felnőtt futballban szerzett tapasztalatokkal is. Sosem könnyű új játékosként a felkészülési időszak után, bajnokság közben csatlakozni, bízunk benne, hogy Joan gyorsan beilleszkedik és felveszi a ritmust. Sok sikert kívánok neki itt a MOL Vidi FC-ben!” – indokolt Kovács Zoltán sportigazgató.