A Fradi–Haladás nagy leskérdései – Ön hogy látta?

Első blikkre nem sok érdekességet tartogathat, ha az OTP Bank Liga listavezetője, a Ferencváros hazai pályán 2-0-ra megveri a sereghajtót, a Haladást. A találkozó mégis komoly indulatokat kavart, méghozzá a lesek megítélése miatt.

A 45. percben Igor Haratin védők mögé emelt labdáját a bemozgó Davide Lanzafame tökéletes kivitelezéssel mellre vette, majd hanyatt dőlve a kapuba húzta. Ám amint fölállt, tiltakozni kezdett, ugyanis Karakó Ferenc asszisztense intésére les miatt nem adta meg a találatot. A kimerevített kép alapján, inkább tévesen, mint sem. Bár az eset gól nélküli állásnál történt még, végül nem került a Fradi pontjaiba, de az olasz támadónak jól jött volna a gólkirályi címért folytatott versenyben, melyben jelenleg holtversenyben áll az élen a szombaton duplázó Holender Filippel.

A 70. percben fordult a kocka. Lovrencsics Gergő megpattanó átlövése utat talált a hálóba. Csakhogy Fernando Gorriaran leshelyzetben zavarhatta a Haladás kapusát a kilátásban. Király Gábor némi fáziskéséssel el is kezdett reklamálni, melynek végén kiállította a játékvezető. Ez volt a 42 éves játékos hosszú pályafutásának első piros lapja, mely után Horváth Ferenc vezetőedző sem hagyta szó nélkül a sporttárs ténykedését.Mielőtt szavazna, a labdarúgás szabályaiból felidéznénk, mikor is válik aktívvá a leshelyzet. Mert alapból nem szabálytalan, ha egy játékos lesen van. Az ide vonatkozó rész kitétele pontosan így hangzik:

 
a játékos olyan leshelyzetből indul, vagy abban áll, amely az ellenfél útjában van és hatással van az ellenfél labda irányába végzett mozgására les szabálytalanság történik, amennyiben a les befolyásolja ellenfele képességét a labda megjátszására, vagy hogy támadást indítson a labda megszerzéséért.

Ezt figyelembe véve jöhet a kérdés.