Veszélyben az NB I: edzőváltás a feljutásért küzdő Gyirmótnál

Az NB II-ben feljutásért harcban álló Gyirmót FC Győr közös megegyezéssel szerződést bontott Szepessy László vezetőedzővel – közölte a klub szerdán.

(fotó: gyirmotfc.hu) (fotó: gyirmotfc.hu)„A klubvezetés megvizsgálta a csapat szereplését és úgy értékelte a kialakult helyzetet, hogy a tavaszi teljesítményben nem látja a biztosítékot arra, hogy a elérjük céljainkat és feljutunk az első osztályba” – szól a közlemény, amelyben megköszönték és elismerték a szakember eddigi munkáját.

A vezetőedzői feladatokat az eddigi szakmai igazgató Hannich Péter látja el.

A Gyirmót indoklásában megjegyzi, a csapat tavasszal a megszerezhető pontok alig több mint felét gyűjtötte be (54,17%), idegenben pedig három mérkőzésből csak egy pontot gyűjtött be, a legutóbbi fordulóban pedig hazai pályán kapott ki 5–1-re a hetedik Budaörstől.

A Gyirmót jelenleg 56 ponttal a második helyen áll a Merkantil Bank Ligában, hátránya négy pont az éllovas ZTE mögött, de csak jobb gólarányával előzi meg a harmadik Kaposvárt. A feljutást érő első és második helyről minden bizonnyal ez a három csapat dönt majd a hátralévő 9 fordulóban.