Musorujsag
Élő Eredmények

Ügynöke szerint Petrjak a Ferencváros tétovázása miatt igazol el

m4sport.hu
A Ferencvárosból a MOL Vidibe szerződő Ivan Petrjak ügynöke szerint a zöld-fehéreknél egyedül a vezetőedző, Szergei Rebrov szerette volna, hogy a támadó maradjon, ők pedig nem vártak tovább.

Szombaton látott napvilágot a hír, miszerint Ivan Petrjak a Ferencvárostól a MOL Vidihez szerződik. A zöld-fehérek sportmenedzsere, Hajnal Tamás is alátámasztotta Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója információit, melyek szerint az ötszörös ukrán válogatott fehérvárra teszi át székhelyét és hozzátette, nem volt velük korrekt a futballista, aki a több pénz miatt választotta a Vidit. A játékos ügynöke teljesen másként látja a történteket.

„Orosz Pál nyilatkozata nagyon egyoldalú és felszínes. Az utolsó hat hónapban mi kerestük a Ferencvárost, írtunk nekik, hívtuk őket, de válasz nem volt. Ivan úgy képzelte, hogy marad a Ferencvárosban, de csak az ő oldaláról volt meg ez a szándék. Megtiszteltetés volt, hogy Ivan ott focizhatott, hiszen a Ferencváros egy nagy klub és remek éve volt a csapatnál, amellyel bajnok lett. Ugyanakkor  kölcsönben játszott ott, a klubnak ezt értenie kellett volna és aktívan cselekednie. Az elmúlt három hónapban igyekeztem azt is elmagyarázni az FTC-nek, hogy Petrjaknak vannak más ajánlatai is. Őszintén szólva, nem értem, hogy nem tudták nyélbe ütni a transzfert. Nem találom a szavakat. Mi az utolsó napig kivártunk” – olvasható a játékosmenedzser nyilatkozata Football.ua honlapján.

„A mi kliensünk nem a Vidi és nem a Ferencváros, hanem Ivan Petrjak.  Az számít, hogy őt minden szempontból boldoggá tegyük. Sergei Rebrovnak külön szeretnék köszönetet mondani. Ivan szeretett vele együtt dolgozni, ő pedig az utolsókig harcolt Ivanért. Sajnos ezzel egyedül maradt a klubnál. A Fradi pedig mutathatna több tiszteletet Petrjak irányába, mert ő mindent megtett az egyesületért és a csapatért, amellyel bajnok lett. Profibban, korretebben és őszintébben kéne viselkedniük, nem pedig sarat dobálni rá a médiában. Ezzel nem lehet azt takarni, hogy nem viselkedtek profi módon. A szurkolókat is ellene hangolják, ezek gusztustalan dolog. De sok sikert kívánunk a Ferencvárosnak a jövőben és köszönjük ezt az évet. Ivan profi módon dolgozott és telejsítette a szerződésének ráeső részeit. A Ferencváros elnökének azoktól kéne választ várnia, akik ezen az igazoláson dolgoztak volna. Nekem elhihetik, mi az utolsó napig nagyon nemes módon viselkedtünk a Ferencvárossal.”

További tartalmak