Musorujsag
Élő Eredmények

Petrjak ügynöke szerint a szurkolók csak egy oldalról informálódtak

Petrjak ügynöke szerint a szurkolók csak egy oldalról informálódtak

M4 Sport/m4sport.hu
Az utóbbi napokban nagy vihart kavart Ivan Petrjak átigazolási ügye. Az ukrán labdarúgó a Ferencvárostól a MOL Vidihez igazol. A kacifántos transzferről Petrjak ügynöke, Ivan Pirozhenko komoly vádakat fogalmazott meg a Ferencvárossal és Orosz Pállal szemben. Pirozhenko szavaira Hajnal Tamás reagált az M4SH-ban.

Ivan Pirozhenko, a játékos ügynöke megjegyezte, már egy évvel ezelőtt, Fradiba igazolása előtt „nagyon érdekes történetük volt” a zöld-fehérekkel.

„Rengeteg kérője volt. A Ferencváros először más ügynökökön keresztül próbálta megszerezni. Miután ez nem sikerült, írtunk Orosz Pálnak, hogy mi szeretnénk képviselni a játékost, velünk vegye fel a kapcsolatot. Ez után nagyon gyorsan, három nap után meg is kötöttük a szerződést” – emlékezett vissza.

Hozzátette, nem fekete-fehér a szituáció, nem arról kell beszélni, hogy Petrjak szereti-e a pénzt vagy nem, ugyanis ennél sokkal összetettebb a kérdés, ráadásul ez nem egynapos történet, egy éve húzódik.

„Egyszerűen nem értem a Fradit, hogy miért fordította ezt szemeteskukává. Ezt nekünk kellett volna megbeszélnünk, ehelyett most itt kell lennem, és magyarázkodnom kell” – fogalmazott Pirozhenko, aki megköszönte Sergei Rebrov munkáját, hiszen a vezetőedzőn érezte a szándékot.

Ügynöke szerint Petrjak szeretett volna a Fradiban maradni (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„Ő volt talán az egyetlen, aki tényleg szerette volna, hogy Petrjak a Fradinál maradjon. Elment a Sahtarhoz, felvette a kapcsolatot a klubvezetéssel, Ivannal és velem is.”

„Nekem a legfontosabb az ügyfelem igénye. Egy éven keresztül próbáltuk a Ferencvárossal véglegesíteni a transzfert. Mindannyian tudták, hogy kölcsönbe jött, bár lehet, a vezetőség nem tudta, mit jelent, hogy kölcsön, és hogy mit kell ilyenkor csinálni. Kell, hogy legyen kapcsolatunk, és nem a hátunk mögött, más ügynökökön keresztül megkeresni a Sahtart. Mi az utolsó napig vártuk a tényleges lépéseket a Fradi részéről.”

Két hónappal ezelőtt megkeresték a zöld-fehérek sportigazgatóját, Hajnal Tamást, és azt kérték, hogy ne a hátuk mögött folytassanak tárgyalásokat a támadó jövőjét illetően.

„Viszont a tétlenséggel rákényszerítettek minket, hogy más utakat keressünk, merthogy gyakorlatilag kényszerhelyzetben voltunk, hiszen egy profi focistának lehet, hogy egy nap vagy egy év múlva vége a karrierjének.”

Pirozhenko elárulta, a Fradi nem sokkal a játékos érkezése után már ajánlatot tett egyszer érte a Sahtarnak, de az ukrán klub nem fogadta azt el. Ezután arra kérték a csapatot, hogy tegyenek ismét ajánlatot, hiszen Petrjak is maradni szeretne, ehhez képest télen három játékost igazoltak a pozíciójára, és nem tettek semmit a labdarúgó megtartásáért.

A játékosügynök cáfolta, hogy ügyfelének túl magas igényei lettek volna, hiszen fizetését tekintve így is jelentős visszalépés volt ferencvárosi szerződése, ráadásul kulcsembere volt a bajnoki címet szerző együttesnek, tehát megszolgálta az árát.

„Amikor tárgyalásokat kezdtünk, nagyon kis emelésbe is belementünk volna, mert Ivan boldog és elégedett volt. De a Fradi hozzáállása és tétlensége késztetett minket arra, hogy egy másik megoldás után nézzünk. Amikor léptek, nekünk már három-négy ajánlatunk volt.”

Az újpesti Branko Pauljevic és Filip Pajovic, valamint a ferencvárosi Ivan Petrjak az OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én. (MTI Fotó: Czagány Balázs) Petrjak az egész szezonban az egyik húzóembere volt a Ferencvárosnak (MTI Fotó: Czagány Balázs)

Ivan Pirozhenko az FTC vezérigazgatóját, Orosz Pált is kritikával illette. Egyrészt azt nehezményezte, hogy mindössze kétszer vette fel velük a kapcsolatot: először a szerződés aláírásakor, másodjára pár napja, de akkor sem őt, hanem Petrjakot kereste egy egyszavas üzenet formájában.

„Írt Ivannak egy sms-t azzal az üzenettel, hogy >>Tényleg?<< Ennyi volt a kapcsolatunk Orosz Pállal. Úgy gondolom, hogy ha egy klub szeretne egy focistát, akkor valahogy másképpen kell hozzáállni. Kell, hogy legyen kapcsolatunk, és nem a hátunk mögött, más ügynökökön keresztül ajánlatot tenni a Sahtarnak. Mert persze meg lehet állapodni a Sahtarral, de ott van egy harmadik fél is, maga a focista” – így Pirozhenko, aki hozzátette, nem érzi túlzónak Petrjak fizetési igényeit, hiszen több Fradi-játékos jelenleg is többet keres, mint amennyit ők kértek.

„A legfontosabb üzenetem az, hogy egy ilyen klub, ilyen hatalmas történelemmel nem viselkedhet így, mert minden a váláskor derül ki. Amikor nősülnek, akkor mindenki nagyon boldog, a váláskor derül ki, milyenek a felek. Azt hiszem, láttuk a Ferencváros valódi arcát, Orosz Pál valódi arcát és ő is a szurkolóknak üzent, nem nekünk. Gyakorlatilag ezzel igazolja a saját tétlenségét.” – mondta Pirozhenko, majd hozzátette: „Most például fenyegeti Ivant és fenyegeti Ivan feleségét, aki nemsokára szülni fog. Orosz Páltól kérdezném: Neki van gyereke? Hogy engedhet meg magának ilyen dolgokat, ilyen durva dolgokat, amiket írnak, ahogy Ivan felesége irányába megnyilvánulnak.”

A játékosügynök kitért a már említett fenyegetésekre is: „A szurkolók írnak, a szurkolók fenyegetőznek és ezt a provokációt Orosz Pál kényszerítette ki. Szerinte Ivan csak pénzt akar, Ivan egy áruló, pedig nem erről van szó. Egy éven keresztül írtunk, telefonáltunk. Négy nappal ezelőtt is azt mondta Ivan, hogy csináljatok valamit, mert én szeretnék itt maradni, de minden egyes történetben van egy csúcspont, amikor döntést kell hozni, amikor van egy ultimátum az egyik oldalról: igen vagy nem?” – mesélt az átigazolási procedúra legfőbb előzményeiről és utolsó pillanatairól Pirozhenko.

Orosz Pál és a drukkerek szerepéről az elmérgesedett helyzetben még a következőket mondta Petrjak ügynöke: „Más interjút én nem láttam. Üzeneteket és interjút én csak egy oldalról láttam, egy embertől. Ha a szurkolók szerettek volna valamilyen végkövetkeztetést levonni, akkor meghallgatták volna a mi helyzetünket, pozíciónkat, a Ferencváros helyzetét és abból döntöttek volna.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rebrov szerint túl drágák a Fradi által kiszemelt magyar fiatalok
A Ferencváros vezetőedzője szerint a magyar futball utánpótlásának fejlődése érdekében szükség lenne egy erős U19-es bajnokságra. A ritkán megnyíló Szerhij Rebrov az M4 Sport Góóól!2 című műsorában adott felszabadult, mosolygós interjút, amelyben azt is elmondta, hogy azok a fiatal magyar tehetségek, akik iránt a Fradi érdeklődik, hirtelen megdrágulnak.
Magyar futball
Petrjak a Fradiból a Vidibe megy
A következő szezontól a MOL Vidi FC-ben folytatja pályafutását Ivan Petrjak, aki jelenleg a Ferencvárosban szerepel. A játékos távozását Orosz Pál megerősítette a csakfoci.hu-nak.
Magyar futball