Az Újpest ellen fordítana a szerencsén a Puskás Akadémia

A nemzetközi kupaszereplésért harcoló Újpest és a bennmaradásért küzdő Puskás Akadémia találkozik az OTP Bank Liga 32. fordulójában.

A lila-fehérek két fordulóval a bajnokság vége előtt a negyedik helyen állnak, de csak eggyel kevesebb győzelmük miatt szorulnak a harmadik Debrecen mögé. A felcsúti csapat a hetedik helyen áll, de mivel rendkívül szoros a mezőny második fele, csupán két pont az előnye a tizedik, már kieső pozícióban tanyázó Diósgyőr előtt.

Az OTP Bank Liga állása 31 fordulót követően (Forrás: M4 Sport) Az OTP Bank Liga állása 31 fordulót követően (Forrás: M4 Sport)A Puskás Akadémia áprilisban menesztette Radoki János vezetőedzőt, munkáját az idény végéig Komjáti András klubigazgató vette át, akinek az irányításával a gárda egy győzelmet aratott és három döntetlent játszott az NB I-ben.

A két csapat legutóbbi találkozóján egy öngólnak köszönhetően 1–0-s újpesti siker született. Sós Bence, a Puskás Akadémia játékosa szerint nem szabad abból a találkozóból kiindulni, a középpályás úgy véli, van esélyük arra, hogy idegenben legyőzzék a lila-fehéreket.

„Egy balszerencsés gólt kaptunk azon a mérkőzésen, de »Bandi bá« érkezése óta teljesen más szemléletét uralkodik a csapatnál. Nagyon kompaktak vagyunk, elsősorban a védekezésünkre koncentrálunk, abból próbálunk kontrázgatni. Egyre jobban megy a csapatnak, bízom abban, hogy el fogunk tudni menni többször a széleken illetve középre tudjuk adni a labdát és ebből majd gólt fogunk tudni elérni.”

A kapus Hegedűs Lajos úgy véli, hogy a négymeccses veretlenségi sorozat ellenére balszerencse ül a Puskás Akadémián. „Ha szigorúan az adatokat nézzük, akkor egyértelmű, hogy amióta edzőváltás volt, nem kaptunk ki. Ez pozitívum, mégis azt gondolom, hogy most egy kicsit balszerencsés szériában vagyunk. A Kispest elleni meccs nyerhető lett volna, a Vidi elleni is meglehetett volna, ha a végén berúgjuk a helyzetet, illetve Pakson is nyerhettünk volna. Ilyen szempontból egy kicsit balszerencsés a csapat, úgyhogy remélem, hogy ez szombaton fordul és meg tudjuk nyerni a mérkőzést, mert nagyon fontos lesz nekünk.”

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)Az M4 Sport az OTP Bank Liga 32. fordulójából az Újpest – Puskás Akadémia és a Ferencváros–Debrecen mérkőzést közvetíti, a többi találkozó az m4sport.hu-n lesz látható. A 17 órakor kezdődő mérkőzésekről ezúttal is jelentkezünk online Körkapcsolással, a Kossuth Rádió 18:30-kor kapcsolódik be a közvetítésbe. A 20:11-kor kezdődő Sportvilágban a Ferencváros-Debrecen összecsapás lesz hallható.