Százszázalékos teljesítménnyel Eb-negyeddöntős az U17-es válogatott

Harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a magyar válogatott az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Preisinger Sándor szövetségi edző együttese egygólos hátrányból verte 3–2-re az oroszokat, így százszázalékos teljesítménnyel jutott a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott úgy várhatta a pont nélkül álló oroszok elleni találkozót, hogy már korábban bebiztosította csoportelsőségét.

A mieink a 20. percben hátrányba kerültek, de Németh András akcióból, valamint Major Sámuel büntetőből szerzett találatával fordítani tudtak. Az oroszok a hajrában Bekker Roland öngóljával kiegyenlítettek, majd a 90. percben kétszer is a kapufát találták el, a győztes gólt azonban Németh révén mégis a magyarok szerezték, akik így harmadik csoportmérkőzésüket is megnyerték.

Az U17-es válogatott a jövő hétfői negyeddöntőben a D csoport második helyezettjével, a péntek este Olaszországtól 4–1-es vereséget szenvedő Spanyolországgal csap össze 20 órától – a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Amennyiben a magyar válogatott a spanyolokon is túllép, biztosan kvalifikálja magát az őszi, brazíliai világbajnokságra és a belga–holland győztesével játszik az elődöntőben.

Az Eb-ről az első 5 helyezett válogatott jut ki a vb-re, ezért a negyeddöntő négy vesztes csapatából a csoportkörben két legjobb eredményt elérő játszik egy ki-ki mérkőzést az ötödik helyért. Mivel a csoportkörben csak a magyar és az olasz válogatott szerzett 9 pontot, ha Magyarország kikap a nyolc között, mindenképpen játszhat az ötödik hely megszerzéséért.

Harmadik Eb-csoportmeccsét is megnyerte az U17-es labdarúgó-válogatott (Forrás: MLSZ) Harmadik Eb-csoportmeccsét is megnyerte az U17-es labdarúgó-válogatott (Forrás: MLSZ)C csoport, 3. forduló:
Magyarország–Oroszország 3–2 (1–1)
gól: Németh András (33., 94.), Major Sámuel (71., 11-esből), illetve Sapovalov (20.), Bekker Roland (87., öngól)

Portugália–Izland 4–2 (1–1)

Szombaton játszották:
Magyarország–Portugália 1–0 (0–0)
Izland–Oroszország 3–2 (3–0)

kedden játszották:
Magyarország–Izland 2–1 (1–0)
Portugália–Oroszország 2–1 (1–0)

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 9 pont
2. Portugália 6
3. Izland 3
4. Oroszország 0

A negyeddöntő programja:
Belgium–Hollandia
Franciaország–Csehország
Magyarország–Spanyolország
Olaszország–Portugália