×

A szezon egyik legfurcsább jelenetének is köszönhetően őrizheti meg NB I-es tagságát a DVTK

Nem minden nap látunk olyan büntetőt, mellyel a Diósgyőr egyenlített a Honvéd elleni bajnokin az OTP Bank Liga 32. fordulójában.

Jól kezdte a mérkőzést a bronzéremért küzdő Honvéd, amely a 39. percben már 2–0-ra vezetett, a kiesés elől menekülő Diósgyőr viszont egy rendkívül furcsa büntetővel egyenlített és ledolgozta kétgólos hátrányát.
Egyértelmű, hogy Vernes Richárd jobb oldali beadását követően a kispesti Danilo nemhogy beleér kézzel a labdába a büntetőterületen belül, hanem megfogja azt. Ez történhetett azért, mert a brazil támadót becsapott egy a lelátóról elhangzott sípszó. Amennyiben viszont Berkes Balázs játékvezető sípolt, úgy Danilo joggal hihette, a bíró visszafújta a pontrúgást, hiszen a sípszó pár ütemmel az elrúgást követően jött.


Ami biztos, Berkes Balázs játékvezető kérlelhetetlen volt, befújta a büntetőt, reklamálásért pedig sárga lapot is adott Danilónak.


Vernes értékesítette a tizenegyest, ezután pedig őrült mérkőzés kezdődött, mely 4-4-es döntetlennel ért véget, ezzel a DVTK a kiesőzónából feljött a 10. helyre, onnan várja az OTP Bank Liga május 19-i zárófordulóját.


A Diósgyőr bennmarad, ha:   


- legalább annyi pontot szerez a 33. fordulóban, mint a 11. MTK