×

A DVTK-edző szerint csak egy csapat szurkolótábora fogható a Diósgyőréhez

Tavaly is az utolsó bajnokin múlott a Diósgyőr élvonalbeli tagsága, ám idén teljesen más a helyzet, hiszen ezúttal saját kezében a sorsa – véli a DVTK vezetőedzője, Fernando Fernandez. A diósgyőri vezetőedző amondó, most rajtuk a sor, hogy visszaadják a szurkolóiknak mindazt, amit az egész szezon során kaptak tőlük.

Az m4sport.hu élőben közvetíti a vasárnap 17 órakor kezdődő utolsó forduló mind a hat meccsét, míg az M4 Sporton körkapcsolás formájában tudósítunk a játéknap történéseiről.

„Nem hiszem, hogy bármelyik edző szeretné az ilyen meccseket, hiszen ugyan lőttünk négy gólt, de ezért is egyetlen pont jár, amivel viszont végre megint a vonal felett vagyunk” – elevenítette fel a múlt heti, Honvéd elleni bajnokit (4–4) a spanyol mester, míg a korábbi klubja ellen mesterhármast jegyző Vernes Richárdot nem kellett noszogatni a kispestiek ellen.

„Őszintén szólva: van bennem azért tüske, amit ott kaptam, illetve nem kaptam. De igazából semmivel nem készültem másképp a Honvéd ellen, mint a többi meccsre. Persze azért lehet, hogy jelent némi plusz motivációt a sérelmek miatt” – mondta a támadó.

A DVTK az előző szezonban is a zárófordulóban, a bajnok Vidi legyőzésével biztosította bennmaradását, ám Fernando szerint idén jelentős a különbség a tavalyihoz képest.

„Idén teljesen más a helyzet, a saját kezünkben van a sorsunk. Tavaly nyernünk kellett, és bízni abban, hogy a többi eredmény is nekünk kedvez. Most ha nyerünk, nincs több kérdés. Természetesen szükségünk van a szurkolóinkra, akikhez foghatók csak a Ferencvárosnál találhatóak” – hízelgett a két szurkolótábornak a spanyol.

„Most rajtunk a sor, hogy visszaadjuk a szurkolóinknak mindazt, amit az egész szezon során kaptunk tőlük. Hetek óta döntőket játszunk, így szükségünk volt és van a támogatásukra. Remélem, ők is és mi is élvezzük majd a vasárnapi meccset, a végén pedig együtt ünnepeljük a győzelmet” – zárta sorait Fernando Fernandez.

A kiesés elkerüléséért folytatott harcról és az esélyekről itt olvashat bővebben.