Musorujsag
Élő Eredmények

Nego a játékosok, Herczeg az edzők között vitte a pálmát a RangAdó Díjátadón

M4 Sport
Hétfőn este a RangAdó Díjátadó gálán díjazta a hétvégén véget ért labdarúgószezon férfi és női élvonalának legjobbjait a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az OTP Bank Ligában Nego Loic a játékosok, Herczeg András az edzők között végzett az élen, míg a Kiss Tamás a szezon felfedezettje.

Akárcsak tavaly, kilenc kategóriában hirdettek győztest, és ezúttal is a klubok csapatkapitányainak, vezetőedzőinek valamint a legidősebb és a legfiatalabb játékosainak szavazatai alapján.

Az OTP Bank Ligában az ezüstérmes MOL Vidi idén honosított jobb oldali mindenese, Nego Loic lett a legjobb játékos, a DVSC-t dobogóra vezető Herczeg András a legjobb edző. Az évad felfedezettjének a Puskás Akadémiából 18 éves Kiss Tamás futott be, akit tavaly igazoltak a Haladástól.

Herczeg András (balról) átveszi az NB I. legjobb edzőjének járó díjat Marco Rossitól, a magyar válogatott szövetségi kapitányától (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az év gólja kategória abból a szempontból jelentett kivételt, hogy hagyományosan a szurkolók szavazatai döntöttek. Egyértelmű fölénnyel Zsóri Dániel emlékezetes ollózós gólja nyert, melyet élvonalbeli debütálása alkalmával, a bajnok Ferencváros ellen szerzett a hosszabbításban.

A játékvezetőknél Iványi Zoltán megvédte elsőségét, ahogy a gólkirály Davide Lanzafame is, aki idén már a Ferencváros színeiben ért a csúcsra, de ezúttal holtversenyben volt klubja, a Honvéd szélsőjével, Holender Filippel.

A Jet-Sol Liga legjobbja és felfedezettje egyaránt az FTC-ből került ki, Fenyvesi Evelin és Pusztai Sára személyében.

A RangAdó gála díjazottjai:

A férfi NB I. legjobb játékosa: Nego Loic

A férfi NB I. legjobb edzője: Herczeg András

A férfi NB I. felfedezettje: Kiss Tamás

A férfi NB I. gólkirálya: Davide Lanzafame és Holender Filip

A férfi NB I. legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán

A férfi NB I. legsportszerűbb csapata: Mezőkövesd Zsóry FC

A férfi NB I. legszebb gólja: Zsóri Dániel

A női NB I. legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin

A női NB I. felfedezettje: Pusztai Sára

További tartalmak