Musorujsag
Élő Eredmények

Menesztette Lucsánszkyt az MTK

m4sport.hu
Az élvonalból kiesett MTK Budapest nem hosszabbítja meg Lucsánszky Tamás vezetőedző szerződését.

A fővárosi kék-fehérek újoncként a 11. helyen végeztek az OTP Bank Ligában, ezzel a következő szezonban ismét az NB II-ben szerepelnek.

m4sport.hu m4sport.hu

A klub a honlapján megjelent közleményben jelentette be Lucsánszky menesztését, egyben elnézést kért a szurkolóktól.

„Szereplésünk egyértelmű kudarc, amiért az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezetése vállalja a felelősséget. Tisztában vagyunk azzal, hogy az elért eredményben a futball klubon belül mindenkinek megvan a saját felelőssége. Egyedül az MTK szurkolói nem hibáztathatók semmiért. Ők mindent megtettek a sikeresebb szereplés érdekében.”

A közlemény hozzáteszi, hogy a klub mindent meg fog tenni az élvonalba jutás érdekében. „Az MTK szurkolói elvárják és megérdemlik, hogy csapatuk, csapatunk ismét az első osztályban szerepeljen. Ennek érdekében változnunk, változtatnunk kell, több szinten és több területen is. A cél egyértelmű, az odáig vezető utat pedig meg kell, meg fogjuk találni.”

A kék-fehérek tavaly nagy fölénnyel nyerték az NB II-t, ősszel pedig az élvonal dobogója sem tűnt elérhetetlennek Feczkó Tamás irányításával: a naptári évet 18 forduló után 27 ponttal zárták, három pontra voltak a dobogótól és 11 pontra a kiesést jelentő 11. helytől.

Februárban az első hat fordulóban 1-1 győzelem és döntetlen mellett négy vereség következett, a klubvezetés pedig úgy döntött, Feczkó helyett Lucsánszky Tamást nevezi ki vezetőedzőnek. A váltáskor ugyanúgy 6 pontra voltak Torghelléék a dobogótól, mint a kieséstől.

Lucsánszky vereséggel kezdett, majd március 30-án legyőzték a Diósgyőrt. Ezt követően viszont jött egy hatmeccses vereségsorozat, így az utolsó fordulóban már nem a saját kezében volt a sorsa. Az MTK végül a Honvédtól is kikapott 4–1-re, így hét sorozatban elszenvedett vereséggel zárta a szezont, összesen 19 alkalommal hagyták el vesztesen a pályát Kantáék.

Az MTK a 2010/11-es és a 2016/17-es szezonban is kiesett az NB I-ből, igaz, mindkét alkalommal azonnal visszajutott az élvonalba.

További tartalmak